Viscol pe Muntele Mic! Se lucrează la deschiderea drumului

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24
Preblemele de pe Muntele Mic sunt pe drumul de acces, pe platou și pe vârf, dar cei 70 de turiști cazați în acest moment dintre care 15 copii cu autism și părinții lor nu au de suferit.
Coordonatorul taberei Zâmbete de Schiuri, Ciprian Gaica, ne-a precizat că în stațiune vremea este suportabilă, tabăra va lua sfârșit mâine, timp în care cel mai probabil, dacă nu vor fi alte rafale de vânt, se va putea coborî de pe munte în bune condiții.
Noi nu am avut probleme, copii vin de 5 ani pe munte, cu părinții lor, sunt din Galați și deja schiază. Am avut zile bune la începutul taberei, iar de ieri nu putem schia pe pârtii, mai ales pe Borlova unde viscolul face probleme, dar ne-am petrecut timpul în stațiune, se poate ieși din cabană. În tabără sunt 36 de persoane, din care 15 copii, părinții lor și coordonatorii taberei, dar mai sunt turiști cazați la Hotelul Muntele Mic, familii cu copii, unii dintre ei au urcat ieri după amiază și din cauza vremii a fost nevoie de recuperarea lor cu utilajele cu șenile, dar fără probleme. Avem curent, s-a întrerupt doar o dată ieri, dar pentru scurt timp, deci nu sunt probleme”, ne-a declarat Ciprian Gaica, președintele Asociației Muntele Mic Extrem și coordonatorul taberei Zâmbete pe Schiuri.
Acum pe Muntele Mic vântul suflă cu rafale de 100-130 km/h, fiind transport de zăpadă la cota 1800 m.
În acest moment se lucrează la deschiderea drumului pe o porțiune de aproximativ 1 km. Avertizarea de cod portocaliu este până la ora 12.00. Pe Muntele Mic stratul de zăpadă măsoară aproximativ 20 cm.
 

 

promovare banner maxagro Muzeul TM
STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/