Peste 5.500 de gospodării fără curent electric. Vântul puternic a făcut prăpăd în Timiș

Vântul puternic care s-a abătut ieri asupra judeţului Timiş a făcut prăpăd. Cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au lucrat la foc continuu şi au avut peste 50 de intervenţii pentru a degaja copaci căzuţi şi elemente din construcţii care s-au prăbuşit. Avertizarea meteo a fost emisă ieri şi a fost valabilă până în această dimineaţă, la ora 6.

De asemenea, peste 5.500 de gospodării din mai multe localităţi au rămas fără energie electrică. Este vorba despre Mănăştiur, Silagiu, Banloc, Sânnicolau Mare, Gotlob, Şandra şi Giulvăz. La Sânnicolau Mare un cartier întreg a rămas în beznă, iar cei de la Enel nici nu au ştiut despre acest lucru.

„Am fost dezamăgit şi supărat că o zonă din oraş nu a avut curent de ieri, de la 10.00. S-a rezolvat în această dimineaţă, dar cei de la Enel nu ştiau de situaţie. Am avut o discuţie cu şeful de la Enel să introducem cumva un mecanism prin care reclamaţiile cetăţenilor să ajungă la punctul Enel din Sânnicolau Mare, nu la dispeceratul din Timişoara, pentru a evita astfel de situaţii. Aproximativ 20% din populaţia oraşului a rămas ieri fără energie electrică, a declarat Dănuţ Groza, primarul oraşului Sânnicolau Mare.

Conform informaţiilor primite de la SDN şi dispeceratul Drumuri Judeţene, în judeţul Timiş nu sunt probleme pe drumurile naţionale sau judeţene.

Pompierii recomandă să nu porniţi la drum pe timp de viscol şi ninsoare putenică. Dacă deplasarea e obligatorie, să vă asiguraţi că pe traseu nu sunt drumuri blocate. De asemenea, să vă asiguraţi că autovehiculele sunt echipate corespunzător.

Prefectul îndeamnă Enel să investească în reţele

Prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, a convocat în această dimineața o ședință a Comitetului de Iarnă, în cadrul căreia s-au pus în discuție problemele cauzate de vremea rea din ultimele ore. A reieșit că cele mai mari probleme sunt în alimentarea cu energie electrică. Potrivit Enel, se acționează în toate zonele, iar unde au fost depistate avariile, acestea sunt în curs de remediere. Enel asigură că în cursul acestei zile clienții vor fi realimentați cu energie electrică în tot județul.

Prefectul județului Timiș a afirmat că este absolut necesar ca Enel să investească în rețele, având în vedere faptul că, la ora actuală, în județul Timiș sunt chiar mai multe avarii decât în județele în care vremea a fost mult mai rea.

În ceea ce privește perioada imediat următoare, s-a anunțat că temperaturile vor scădea semnificativ, iar în această noapte există pericolul apariției poleiului pe șosele, motiv pentru care prefectul județului Timiș a dispus măsurile necesare,  a cerut vigilență maximă și o intervenție promptă pentru evitarea accidentelor.

De asemenea, având în vedere temperaturile scăzute, prefectul Liliana Oneț a solicitat patrulări ale organelor de ordine pentru identificarea persoanelor fără adăpost și transportul lor în locațiile special amenajate.