Noi doze de vaccin antigripal sunt gata să fie distribuite în țară! Când și câte vor ajunge în Caraș-Severin?

untitled design set 970x90 px

O nouă tranșă de vaccinuri antigripale a fost solicitată de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin. Zilele acestea, 600 de doze de vaccin vor fi repartizate în tot județul.

Ministerul Sănătății a finalizat recent achiziția celor 35.000 de doze de vaccin antigripal, suplimentare pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Directorul DSP Caraș-Severin, Dan Miloș, precizează faptul că dozele de vaccin cerute Ministerului Sănătății sunt exact atâtea câte au fost solicitate de medicii de familie: 600 de doze: „Noua tranșă de doze constă în necesarul rezultat în urma catagrafierii făcute de medicii de familie. Acel pacient va fi vaccinat care a fost stabilit pe grupă de risc de medicii de familie. Cât au cerut, atât am transmis și noi Ministerului Sănătății; noi am luat în considerare toate solicitările medicilor de familie!”.

Noile doze de vaccin antigripal vor ajunge cel târziu săptămâna viitoare și în Reșița, apoi vor fi repartizate în tot județul Caraș-Severin pentru continuarea imunizării persoanelor vizate, conform informațiilor primite de la reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin.

publicitate ziar expresb 1000x100

Respectarea unui regim de viață sănătos, spălarea cu apă și săpun a mâinilor sunt câteva sfaturi utile pentru a sta cât mai departe de gripă sau de bolile specifice sezonului rece. De asemena, evitarea automedicației, consultarea medicului de familie, precum și izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei sunt obligatorii.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/