Viscol în zona montană! Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea

Vremea devine mai puțin prietenoasă zilele acestea, în special în zona montană, acolo unde vor fi ninsori, dar și vânt puternic. Meteorologii au emis deja un cod galben care intră în vigoare în această după-amiază. În plus, temperaturile vor scădea semnificativ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic și viscol la munte, valabil de astăzi, de la ora 16, până mâine, la aceeași oră. În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55-65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90-100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Nu este exclus ca, dacă lucrurile degenerează, drumul de acces spre platourile montane să se închidă.

Pentru orice informații și sesizări legate de starea drumurilor județene, participanții la trafic pot apela numărul de telefon al Comandamentului de Iarnă din cadrul Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin: 0255 213 212. Pentru Drumurile Naționale: 0255 513 131 (Caransebeș) și 0252 361 451 (Orșova).

De asemenea, de astăzi, de la ora 14, intră în vigoare o informare potrivit căreia vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața. Vremea se va menține rece până luni, 25 februarie.