PREMIERĂ în România! Cursuri despre istoria Revoluției 1989, la Universitatea de Vest

„Trei decenii de libertate” este numele programului dedicat Revoluției din 1989. Universitatea de Vest din Timișoara introduce un curs transversal în premieră pentru România. Studenții și nu numai vor învăța chiar de la cei care au trăit zilele de decembrie ′89.

Cadrele didactice care vor preda la acest curs sunt: prof. dr. Vasile Popovici, prof. dr. Marcel Tolcea, lector dr. Vasile Szabo și prof. dr. Vasile Docea. Studenții vor avea parte de prezentări interactive, dar și de întâlniri memorabile cu cei care au fost în fața casei pastorului Laszlo Tokes și au aprins scânteia Revoluției.


Cursul debutează în 1 martie anul acesta și va presupune două ore pe săptămână. Interesant este faptul că oricine se poate înscrie la acest curs care se va desfășura în Aula Magna. Înscrierile vor începe în 25 februarie. Doritorii se pot înscrie la secretariatele facultăților din cadrul UVT sau online pe site-ul universității. În câteva zile, acolo va apărea și formularul pentru cei care vor să stea față în față cu eroii Revoluției din Timișoara.

În cadrul programului „Trei decenii de libertate” se va edita și un volum aniversar, va apărea un site în limbile română și engleză despre momentele Revoluției, dar se va deschide și un Centru de Studii despre zilele din decembrie 1989.

„Programul dedicat celebrării a trei decenii de la Revoluția de la Timișoara, moment istoric ce a însemnat eliberarea orașului de comunism și a antrenat mișcări revoluționare în Capitală și în toată țara, va cuprinde manifestări ce se vor derula pe tot parcursul anului, începând prin introducerea în curricula universitară a primului curs universitar transversal dedicat Revoluției de la Timișoara din 1989, o premieră națională ce este firesc să o consemnăm la Timișoara”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest.

Universitatea de Vest din Timișoara oferă studenților săi peste 150 de cursuri transversale prin care studenții își pot dezvolta spiritul critic, dar și competențele de comunicare.