ALDE iubește românește de Dragobete, mai ales tinerii, viitorii membri de partid

Recrutarea minților fragede a început. Partidul ALDE  face echipă cu tinerețea și cum altfel dacă nu atrăgându-i prin distracție.

Sărbătoarea românească de Dragobete a fost motivul perfect, pentru partidul înființat acum trei ani, să organizeze prima ediție a unui bal, a cărui țintă principală să fie tineretul.

„Salut inițiativa tineretului liberal TLD organizației municipale Reșița, care sprjiniți de organizația de femei și de biroul municipal coordonat de mine am reușit să punem în scenă o primă acțiune, mai timidă, ce e drept, dar care cred eu că pe viitor va deveni tot mai consistentă. Este o acțiune care scoate în evidență faptul că tinerii încă sărbătoresc această zi a îndrăgostiților într-un mod autentic românesc, în costume populare și nu numai, astfel încât celebrul Valentine`s Day să fie pus în umbră de Dragobetele nostru, autentic”, a declarat Lucian Sorin Voina, președintele biroului municipal ALDE Reșita.

Cu o prezență destul de timidă la acest prim eveniment, membrii partidului ALDE Reșița au contat și pe reprezentanții biroului municipal ALDE Caransebeș, care nu au venit cu participanți tineri, dar care au susținut inițiativa și care împreună în această tabără doresc să extindă acțiunile de formare a TLD-ului la nivel de județ.

„ALDE este un partid relativ tânăr, care se axează în primul rând pe tineri, pentru că tinerii reprezintă viitorul acestei țări și împreună cu ei putem să venim cu altă viziune asupra tuturor acțiunilor din viața noastră. Cred eu că acești tineri pot aduce plus valoare și totodată pot să se desfășoare într-un mod autentic, astfel încât să nu fie puși în umbra de vechii politicieni. Eu cred că au șanse foarte mari să răzbată deoarece este momentul în care se cam schimbă eșaloane în politică. Și eu sunt unul din tinerii care a intrat în politică de câțiva ani și am reușit să acced în niște funcții de responsabilitate la nivel de municipalitate”, a mai adăugat președintele biroului municipal ALDE Reșița.

Criticile acide și nemulțumirile tot mai apăsătoare ale clasei sociale la adresa celei politice dezvoltă din ce în ce mai accentuat neîncrederea tinerilor în exprimarea ideilor, prezenței la vot și înțelegerea întregului fenomen, despre care Lucian Voina a explicat:

„Tinerii sunt prea tineri, dar sunt și prea comozi, de aceea încercăm să-i responsabilizăm, să-i facem să înțeleagă că votul lor este foarte important, așa cum votul este ca un glonț, nu contează că votează academicianul, studentul sau mai știu eu cine, votul este cel mai democratic mod de a-ți arăta și de a-ți alege opțiunea, culoarea politică și cred că prin astfel de acțiuni îi putem responsabiliza, astfel încât să-i scăpăm de dogma aia: „avem conducătorii pe care ni i-au ales pensionarii”.