Luminița Jivan, atac la președinte: „A mințit! Alocațiile copiilor nu vor mai putea fi mărite la 1 martie!”

Președintele PSD Caraș-Severin sare la gâtul președintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuză că încearcă toate tertipurile pentru a încurca și bloca acțiunile Guvernului Dăncilă!

Deputata spune că președintele a întârziat nejustificat validarea noilor miniștri de la Transporturi și Dezvoltare și că funcționarea Guvernului pentru o perioadă destul de lungă de timp fără doi miniștri a atras reproșuri nefondate la adresa coaliției PSD-ALDE. „A mințit cu reacredință că educația este subfinanțată, când aceasta are cel mai mare buget, de 31,2 miliarde lei! În plus, funcția ocupată ar trebui să impună o anumită conduită, iar faptul că s-a adresat unei instituții care, conform legii, ar trebui să existe o colaborare interinstituțională, cu apelativul «ăștia», denotă lipsa totală de respect și reacredință. Acest lucru ține de demnitatea fiecărei persoane cum își respectă funcția și ce conduită alege să adopte”, a comentat șefa social-democraților din Caraș-Severin.

Luminița Jivan trimite însă și alte săgeți otrăvite înspre Cotroceni. Nu-i ocolește de această dată nici pe liberali. „Mult discutatele alocații ale copiilor nu vor mai putea fi mărite la 1 martie, așa cum se preconiza, pentru că președintele (care aparține PNL, același PNL care a introdus amendamentul privind alocațiile, dar nu a votat bugetul ca să se poată concretiza aceste majorări) a decis să atace legea bugetului la Curtea Constituțională. Până la soluționarea Curții, bugetul nu va putea fi aplicat, iar toate măsurile benefice cuprinse în lege vor fi și ele amânate”, a mai afirmat parlamentarul cărășean.