Virgil Păunescu, directorul centrului Oncogen din Timișoara, s-a imunizat cu un vaccin despre care spune că este anti-COVID-19! Subiectul a născut controverse

stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

După ce în urmă cu mai multe săptămâni anunța existența unui vaccin anti-COVID-19, dezvoltat la centrul de cercetare Oncogen din Timișoara, directorul Virgil Păunescu lovește din nou. Spune că s-a imunizat cu vaccinul realizat în cadrul centrului și că acesta funcționează.

În spațiul online au apărut păreri contradictorii legate de acest lucru. Nu numai că nu au fost oferite toate detaliile medicale care să confirme descoperirea, ci și lipsa unor poziții oficiale din partea reprezentanților Ministerul Sănătății și ai Agenției Naționale a Medicamentului au ridicat semne de întrebare. În schimb, Virgil Păunescu susține în continuare că vaccinul există.

„La centrul OncoGen din Timișoara, dispunem de un colectiv de circa 60 de cercetători foarte bine pregătiți, cu experiență în zona de cercetare- dezvoltare în imunoterapii, respectiv vaccinuri. Dispunem de asemenea și de aparatură performantă la cel mai înalt nivel. Atunci când epidemia a izbucnit în China, colectivul nostru lucra de aproximativ patru ani la un tratament avansat în imunoterapia în cancer (un tratament extrem de avansat și recent dezvoltat în SUA) mai exact la vaccinurile personalizate în cancer. Așa că am beneficiat de un bagaj de cunoștințe precum și de o experiență solidă și am fost în poziția de a putea pregăti <<design-ul>> pentru producerea unui vaccin împotriva Covid-19 într-un timp foarte scurt. La jumătatea lunii Ianuarie aveam deja designul vaccinului”, a scris Virgil Păunescu pe pagina sa de Facebook.

Directorul Oncogen spune acum că s-a imunizat cu „descoperirea” și că vaccinul funcționează.

„Rezultate testelor preclinice au fost foarte încurajatoare. Așa cum mă și așteptam. Vaccinul nu conține particule virale și nici material genetic viral. Nu există niciun pericol de infectare. Tehnologia folosită pentru acest vaccin este una de precizie, recent dezvoltată, care ia în considerare caracteristicile imune ale populației din această zonă geografică. Este, în acest sens, regional personalizat pentru populația țării noastre și a Europei. Când toate resursele noastre s-au epuizat (repet banii au fost foarte puțini și primiți din sponsorizări) am realizat că riscăm să intrăm într-un blocaj total. Am decis să-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat la OncoGen, să fiu eu primul voluntar. Ca urmare pe data de 14 aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 Aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin. Am recurs la această acțiune perfect legală din două motive principale: 1.În calitate de investigator principal al acestui proiect și profesor de imunologie sunt mult mai în măsură decât orice alt voluntar folosit în alte studii clinice, să identific efectele, simptomele și mai ales nuanțele cele mai subtile ale vaccinării asupra sănătății mele. În toată această perioadă mi-am monitorizat evoluția parametrilor biologici și modificările induse de vaccin, iar rezultatele obținute în urma acestui experiment au fost deosebit de interesante și sunt foarte utile continuării cercetărilor noastre. Pe scurt vaccinul stimulează un răspuns puternic al sistemului imun. 2. În prezent, colectivul OncoGen pregătește documentația pentru Agenția Națională a Medicamentului (ANM) în vederea aprobării începerii studiilor clinice”, a mai spus Virgil Păunescu.

publicitate ziar expresb 1000x100

Propria sa experiență va fi inclusă în documentația de aprobare a studiilor clinice, document care va fi trimis către ANM. Directorul Oncogen se plânge însă de faptul că autoritățile nu au susținut acest proiect prin acordarea de fonduri, iar finanțarea cercetărilor a fost făcută exclusiv cu banii centrului.

„Nu am fost contactați nici până în ziua de astăzi de autoritățile competente ale statului român. Asta în condițiile în care Uniunea Europeană a alocat României circa 1,5 miliarde de Euro pentru combaterea epidemiei din țara noastră. Din acești bani, 0 (zero) au fost alocați cercetării românești, și desigur, 0 (zero) pentru dezvoltarea vaccinului de la OncoGen, deși este singurul centru din țară care are în testare un vaccin- lucru confirmat și de prezența noastră pe lista Organizației Mondială a Sănătății (OMS)”, a mai spus Virgil Păunescu.

Centrul Oncogen se află inclus pe lista Organizației Mondiale a Sănătății, alături de alte zeci de centre în care se face cercetare pentru un vaccin anti-COVID-19. Asta nu confirmă însă că vaccinul deja există. Institutul a fost ridicat din fonduri europene și se află în structura Spitalului Județean din Timișoara.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/