Iluminat public modern în Parcul Botanic din Timișoara, printr-un proiect cu fonduri europene

explo 1000x200

Unul dintre parcurile centrale ale Timişoarei, cel botanic, va fi dotat cu iluminat public printr-un proiect cu finanţare europeană. Agenţia pentru Dezvolatare Regională Vest şi Primăria Municipiului Timişoara au semnat astăzi contractul de finanţare pentru proiectul „Extindere iluminat public în Parcul Botanic”.

Investiţia presupune realizarea unui sistem de iluminat public de calitate, inteligent, în Parcul Botanic din Timişoara, prin amplasarea unui număr de 219 stâlpi şi 219 corpuri de iluminat cu tehnologie LED, precum şi implementarea unui sistem de telegestiune, care permite controlul de la distanţă.

Cei care au semnat contractual au fost Nicolae Robu, primarul Timişoarei, şi Sorin Maxim, directorul general ADR Vest.

„Până acum în Parcul Botanic nu a existat niciodată un sistem de iluminare şi de aici o serie de consecinţe negative în ceea ce priveşte atractivitatea lui şi punerea în valoare a acestui parc cunoscut. Am reuşit să obţinem finanţare şi pentru acest proiect. Sistemul propus vizează latura decorativă a iluminatului şi siguranţa pietonilor, celor care vin să se bucure de parc. Va fi primul sistem de iluminat care va fi dirijat din centrul de monitorizare a traficului, ca un început pentru ceea ce vom face în paşii următori în termeni de concept de Smart City. Iluminatul inteligent va fi promovat la scara întregului oraş în etape şi dorim să dezvoltăm acolo un centru de monitorizare a traficului şi un punct de control de la distanţă a iluminatului”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 4 milioane de lei, din care peste 3,7 milioane reprezintă finanţare europeană. Perioada de implementare este de 24 de luni.

banner 970 x 250