Nicolae Robu, în război cu Inspectoratul de Stat în Construcții! „Unii au interese politice, alții sunt supărați!”

Procesul dintre Nicolae Robu și ISC, cauzat de autorizațiile de construcție emise de primar, a fost încheiat la Tribunalul Timiș. Primarul trebuie să plătească amenda de 10.000 de lei primită de la Inspectorat. Robu spune că amenda a fost dată pe considerente politice și ca răzbunare.

Decizia finală a Tribunalului Timiș nu i-a dat câștig de cauză lui Nicolae Robu. Primarul a contestat amenda de 10.000 de lei primită de la Inspectoratul de Stat în Construcții pentru eliberarea a două autorizații de construcție în mod ilegal. Robu spune că i-au fost cerute un set de măsuri pe care le consideră absurde.

„Eu nu pot să acuz judecătorii, prima dată am câştigat eu, ulterior am pierdut. Dar nu pot să spun că hotărârea judecătorească nu are acoperire legală, ci aşa au considerat unii parlamentari, ca să fi sancţionat tu, ca persoană fizică, ca şi ultim semnatar. Cei care garantează că e totul legal trebuie să plătească, nu tu. Nu ştiu pentru ce mi s-a dat amendă, pentru că eu sunt atât de corect că nu ştiu, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a spus că îi dă în judecată pe subalternii care au întocmit documentele. Nicolae Robu a declarat că nu poate să muncească jumătate de an pe gratis pentru a achita sancțiunea. „Le-am făcut o înștiințare cu titlul de plângere prealabilă. Eu nu pot să accept să plătesc sume uriașe, să lucrez jumătate de an pe gratis, pentru că unii greșesc. Fiecare să plătească pentru greșelile lor. Dacă eu le-aș fi cerut să facă într-un anumit fel, atunci nu aveam ce să comentez! Trebuia să plătesc și eu solidar o cotă parte”, a încheiat primarul.