Viorica Dăncilă, luată la întrebări de Valeria Schelean!

explo 1000x200

Premierul României a reușit performanța de a citi un A4 fără a comite vreo greșeală gramaticală, astfel că, dacă tot s-a autodepășit, îi poate răspunde și Valeriei Schelean, parlamentar PNL, la un set de 11 întrebări. 

Într-o perioadă în care referendumul pentru familia tradițională a captat toată atenția, Valeria Schelean, cel mai prezent parlamentar cărășean pe posturile TV centrale, consideră că sunt foarte importanți pașii concreți pentru rezolvarea problemelor acute care presează familiile din România. Adevăratele urgențe ale familiei românești sunt cu totul altele în opinia deputatului liberal și tocmai de aceea îi adresează mai multe întrebări premierului Viorica Dăncilă. Întrebări deloc întâmplătoare, desprinse din programul de guvernare al social-democraților, întrebări despre proiecte și acțiuni concrete pentru susținerea familiei din România:

 1. Care sunt proiectele concrete derulate de Guvernul PSD-ALDE pentru reunirea și susținerea familiilor plecate la muncă în afara țării? Care sunt proiectele pentru susținerea copiilor rămași în țară fără părinți? Care este bugetul alocat pe fiecare an, în perioada 2017-2019?
  2. Care sunt acțiunile concrete/proiectele întreprinse de Guvern pentru protecția și sprijinirea femeilor bătute, abuzate, violate, discriminate? Câte centre speciale pentru astfel de situații au fost construite sau sunt în curs de construire? Care este bugetul alocat pe fiecare an, în perioada 2017-2019?
  3. Care sunt proiectele și acțiunile concrete derulate de Guvern pentru reducerea abandonului școlar? Care este bugetul alocat pe fiecare an, în perioada 2017-2019?
  4. Care sunt proiectele și acțiunile concrete derulate de Guvern pentru reducerea analfabetismului funcțional? Care este bugetul alocat pe fiecare an, în perioada 2017-2019?
  5. Care sunt proiectele și măsurile concrete derulate de Guvern pentru susținerea familiilor din mediul rural aflate la pragul sărăciei? Care este bugetul alocat pe fiecare an, în perioada 2017-2019?
  6. Care sunt proiectele și acțiunile concrete derulate de instituțiile guvernamentale pentru protecția copiilor în fața abuzurilor, a exploatării prin muncă, a cerșetoriei? Care este bugetul alocat pe fiecare an, în perioada 2017-2019?
  7. Care sunt politicile guvernării PSD-ALDE în domeniul sănătății? Programe de prevenție în privința sănătății copiilor, de exemplu.
  8. Care sunt proiectele și acțiunile concrete derulate pentru creșterea natalității?
  9. Care sunt proiectele și acțiunile concrete derulate pentru susținerea familiilor care întâmpină dificultăți în a da naștere unui copil?
  10. Care sunt proiectele și acțiunile concrete pentru creșterea numărului, acum insuficient, de creșe și grădinițe la nivelul întregii țări?
  11. Ce alte politici și acțiuni concrete întreprinde guvernul dvs. pentru susținerea părinților angajați?