Viorel Lolea: „Vrem să stopăm exodul juniorilor”

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Încă de la începutul mandatului în fruntea Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, Viorel Lolea s-a preocupat de sectorul juvenil. Convins fiind că numai prin asigurarea unor condiții decente de pregătire juniorii nu vor mai fi tentați să plece în alte județe, președintele AJF a demarat o serie de proiecte.

Unul dintre acestea este constituirea selecționatei U14, alcătuită din juniori născuți în anul 2001 din tot județul, un proiect susținut financiar de Consiliul Județean Caraș-Severin. 100.000 de lei a fost suma alocată de administrația județeană pentru acțiunile acestei selecționate, coordonate de antrenorii Ion Bica (de la Clubul Sportiv Școlar Caransebeș) și Constantin Tismănariu (Dunărea Moldova Nouă).

Constituită în vara acestui an, selecționata U14 a participat la câteva cantonamente și meciuri de pregătire. Ultima acțiune din 2015 a avut loc în weekendul trecut, în Valea Domanului, unde, în cadrul unui turneu, selecționata a disputat mai multe jocuri de verificare, cu Frontiera Drobeta Turnu Severin și FC Porto Bega Timișoara. De asemenea, AJF Caraș-Severin a alcătuit și o selecționată U13 (copii născuți în 2002), care va asigura anul viitor continuitate selecționatei U14. De selecționarea copiilor U13 s-au ocupat antrenorii Nelu Badea (Viitorul Anina) și Lavinius Copăcean. După meciurile disputate pe sinteticul din Valea Domanului, sportivii au primit pungi cu dulciuri din partea AJF Caraș-Severin.

„Din punctul nostru de vedere, a fost o acțiune foarte reușită. Mulțumim încă o dată Consiliului Județean Caraș-Severin pentru că este aproape de fotbalul juvenil. Obiectivul acestui proiect a fost îndeplinit, dat fiind faptul că doi jucători fac parte din lotul național al categoriei lor de vârstă, 2001, mă refer la Damian Isac și Andrei Meriam, jucători de mare perspectivă de la CSS Caransebeș, și îl felicit pe profesorul Ion Bica. Fără exagerare, pot spune că el face minuni la Caransebeș. Am demarat și o acțiune cu selecționata U13 și putem spune că fotbalul cărășean are resurse la copii și juniori și putem să jucăm de la egal la egal cu orice echipă din țară”, a spus Viorel Lolea, președintele AJF Caraș-Severin.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157662282735731″]

untitled design set 970x90 px

Șeful fotbalului cărășean spune că își dorește continuarea acestor proiecte: „Doar creându-le condiții foarte bune de pregătire, de turnee, de cantonamente, de asigurare de echipamente, putem stopa exodul copiilor care pleacă la Timișoara, mai nou la Craiova sau la centrele de excelență și să îi ținem la noi în județ. Uitați ce se întâmplă: la Liga a II-a avem două echipe, FC Caransebeș și Metalul Reșița, și din păcate nu avem jucători localnici și tot timpul trebuie să aducem jucători din altă parte. Noi am descoperit cauza. Când termină juniorii C, majoritatea copiilor talentați pleacă la alte echipe din alte județe și noi rămânem fără jucători pentru echipele noastre de seniori. Nu avem din păcate nicio echipă de Liga a III-a, dar pot spune cu părere de rău că în ultimii ani centrele de juniori nu au produs jucători nici măcar pentru Liga a IV-a, ceea ce este un lucru foarte grav. Dar sunt convins că prin proiectele noastre vom schimba situația. Principalul scop al conducerii AJF-ului este îmbunătățirea condițiilor la copii și juniori, unde suntem foarte deficitari”, mai spune Viorel Lolea.

Componenţii lotului U14 Caraş-Severin:
*Andrei Meriam, Damian Isac, Darius Coman şi Florin Madincea (toţi de la CSŞ Caransebeş);
*Gabriel Buzera, Alin Băloi, Mario Albu (toţi de la CSM Şcolar Reşiţa);
*Adrian Savici (ACS Viitorul Anina 2014);
*Florin Todor, Suciu Ilie (ambii de la AS Timişul Slatina Timiş);
*Cristian Lolea şi Nicolae Budai (toţi de la CS Muncitorul Reşiţa);
*Raul Borcean, Carlos Popescu, Flavius Lucică, Remus Sterie, Mihăiţă Lingurar şi Răzvan Andrei (toţi de la AS Dunărea Moldova Nouă).
*Narcis Plută (AS Oraviţa).

Componenţii lotului U13 Caraş-Severin:
*Furdi Alexandru şi Ioan Derbac (toţi de la CSŞ Caransebeş);
*Ionuţ Ştefoni, Cristian Paraschivan, Ivan Filca şi Victor Lolea (toţi de la CS Muncitorul Reşiţa);
*Claudiu Golopenţa, Robert Dalea, Mario Terfăloagă, Bogdan Roşca şi Cătălin Bagherea (toţi de la CSM Şcolar Reşiţa);
*Cristian Roma şi Marian Bunea (toţi de la AS Timişul Slatina Timiş);
*Andrei Răzvan şi Alexandru Varga (toţi de la AS Dunărea Moldova Nouă);
*Dan Ovidiu şi Flavius Toboşaru (ambii de la ACS Şoimii Oţelu Roşu);
*Mario Moldovan (ACS Viitorul Anina 2014);
*Daniel Rafa (CS FC Caransebeş 1913).

banner td untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/