Violența în școli, un fenomen care ia amploare. Date din Timiș

violenta in scoli

Violența în școli ia amploare. În ultima perioadă, tot mai multe infracțiuni comise în unități de învățământ din țară au ieșit la iveală, iar județul Timiș nu face excepție.

Potrivit IPJ Timiș, numai în luna septembrie, de la începutul anului școlar 2022 – 2023, au fost sesizate 6 infracțiuni, dintre care 5 săvârșite în incinta unităților de învățământ și 1 în zona adiacentă acestora. Patru au avut loc în mediul urban și 2 în mediul rural.

„Dintre infracțiunile sesizate, cele mai multe au fost 5 de lovire sau alte violențe (3 în mediul urban și 2 în mediul rural), toate în incinta unităților de învățământ, 1 infracțiune de furt  în mediul urban în zona adiacentă unității de învățământ. În ceea ce privește victimele infracțiunilor sesizate, din totalul de 12 persoane, toate au fost elevi, iar ca posibili autori ai infracțiunilor, 4 au fost elevi”, a transmis IPJ Timiș.

Ultimul caz a avut loc în Timișoara, în 4 noiembrie. Atunci, doi elevi de la Liceul Azur s-au îmbrâncit în curtea școlii și, ulterior, unuia i s-a făcut rău și a leșinat. Ambii au fost deși la spital.

Pentru a întâmpina astfel de evenimente, polițiștii fac campanii regulate pentru a-i educa pe elevi și îi învață cum să se ferească de agresiuni de orice fel, de la bullying, la cele on-line sau sexuale.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat 47 de elevi în situații de risc, dintre care 37 absenteism,  4 bănuiți de infracțiuni și 6 victime ale infracțiunilor.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/