Îşi primeşte pedeapsa pentru viol!

Valeriu Laurenţiu Grecu a fost trimis în judecată pentru viol, dar va suporta rigorile legii şi pentru infracţiunea de lipsire de libertate. În condiţiile în care nici nu şi-a recunoscut fapta, acesta riscă ani grei de închisoare.

Tânărul a susţinut în permanenţă că nu a constrâns-o pe Roxana Sorina Bădescu să întreţină relaţii sexuale cu el. Mai mult decât atât, a mărturisit instanţei faptul că partea vătămată îi fusese prezentată de fostul iubit al acesteia drept o fată ce “pică uşor”. Procurorul de caz a învederat însă instanţei că tânăra a fost şi lipsită de libertate, astfel că situaţia lui Grecu s-a complicat şi mai mult. Asta a şi făcut ca instanţele să-l ţină în arest preventiv de mai bine de nouă luni.
Valeriu Laurenţiu Grecu riscă acum să stea mult şi bine în spatele gratiilor, dar să fie obligat şi la plata unor importante sume de bani. “Faptele inculpatului au avut ca efect direct generarea de suferinţe psihice ale părţii vătămate, precum şi lezarea sentimentului său de demnitate personală. Daunele morale ar putea reprezenta o reparaţie echitabilă a prejudiciului moral şi de imagine. Eu consider constrângerea unei persoane la raporturi sexuale a fi forma cea mai brutală de încălcare a libertăţii ei sexuale. E inadmisibil ca o astfel de faptă să rămână nepedepsită”, a declarat Loredana Sabo, avocata părţii vătămate.
Magistraţii de la Judecătoria Reşiţa vor pronunţa astăzi sentinţa, sentinţă ce va fi supusă căilor de atac.