A violat-o pentru că pică uşor, dar plăteşte greu!

Valeriu Laurenţiu Grecu a constrâns o tânără, într-un bloc din Reşiţa, să întreţină relaţii sexuale cu el doar pentru că aceasta i-a fost recomandată a fi de moravuri uşoare. Judecătoria Reşiţa a ţinut cont mai puţin de acest aspect şi i-a aplicat o pedeapsă exemplară.

Violată şi sechestrată în blocul respectiv, Roxana Sorina Bădescu a sesizat organele de cercetare penală. Valeriu Laurenţiu Grecu a fost imediat încătuşat şi trimis în arest preventiv. A negat de fiecare dată în faţa instanţei că ar fi forţat-o pe tânără să întreţină raporturi sexuale cu el şi, atunci când şi-a dat seama că nu i-a convins pe magistraţi, a formulat cereri de recuzare a instanţelor.
Atitudinea nesinceră a inculpatului a cântărit mult în pronunţarea sentinţei, una deloc blândă. Pentru comiterea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal, Judecătoria Reşiţa l-a condamnat pe Grecu la nouă ani închisoare cu executare. În plus, instanţa a admis acţiunea civilă şi l-a obligat pe inculpat la plata sumei de 12.000 euro către Roxana Bădescu, cu titlu de daune morale. “Este o sentinţă temeinică şi legală. După cum am mai spus, eu consider constrângerea unei persoane la raporturi sexuale a fi forma cea mai brutală de încălcare a libertăţii ei sexuale”, a declarat Loredana Sabo, avocata părţii vătămate.
Valeriu Laurenţiu Grecu are zece zile la dispoziţie pentru a ataca sentinţa cu recurs.