A violat-o, dar nu a ştiut că a şi sechestrat-o!

Valeriu Laurenţiu Grecu a constrâns o tânără, într-un bloc din Reşiţa, să întreţină relaţii sexuale cu el doar pentru că aceasta i-a fost recomandată a fi de moravuri uşoare. Judecătoria Reşiţa l-a condamnat la nouă ani de închisoare, dar tânărul vrea să scape de puşcărie printr-un viciu de procedură.

Pentru comiterea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal, Judecătoria Reşiţa l-a pedepsit aspru pe Grecu, trimiţându-l după gratii şi, totodată, obligându-l la plata sumei de 12.000 euro către partea vătămată Roxana Bădescu, cu titlu de daune morale. “Este o sentinţă temeinică şi legală. După cum am mai spus, eu consider constrângerea unei persoane la raporturi sexuale a fi forma cea mai brutală de încălcare a libertăţii ei sexuale”, a declarat Loredana Sabo, avocata părţii vătămate.

Valeriu Laurenţiu Grecu a făcut însă recurs. “S-a încălcat grav Codul de Procedură Penală, precum şi dreptul la apărare a inculpatului, în sensul că, odată cu extinderea procesului penal şi pentru alte fapte, inculpatul trebuia audiat şi referitor la noua faptă, care nu era cunoscută la începerea procesului penal. Acest lucru a fost omis de Judecătoria Reşiţa şi, în opinia mea, este vorba despre o nulitate absolută”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul inculpatului.