Simi rămâne după gratii!

Oţelu Roşu va avea cu siguranţă un alt primar începând cu 10 iunie, asta pentru că primarul în exerciţiu este arestat preventiv pentru fapte de corupţie şi nu a mai apucat să-şi depună candidatura.

 

UPDATE, ora 15.00

Curtea de Apel Timișoara a respins recursurile lui Iancu Simion Simi, Valentin Ghiță și Romică Anculia. Toți trei rămân în arest petru o perioadă de cel puțin 29 de zile, asta pentru că, procurorii pot cere prelungirea măsurii arestului preventiv.

Iancu Simion Simi, edilul comunei Socol, Valentin Ghiţă, şi directorul APIA Caraş-Severin, Romică Anculia, vin în această dimineaţă în sala de judecată a Curţii de Apel Timişoara pentru judecarea recursului făcut împotriva deciziei Tribunalului Timiş prin care au fost arestaţi preventiv pe o durată de 29 de zile ca urmare a şpăgilor din fonduri europene. “Am încredere că instanţa de control va remedia eroarea instanţei de fond referitoare la admiterea propunerii de arestare preventivă. Am lecturat încheierea Tribunalului Timiş şi, în opinia mea, s-au apreciat eronat probele, în sensul că instanţa de judecată antamează fondul cauzei cu toate că, în principal, măsura arestului preventiv ar trebui să aibă în vedere doar temeiurile de fapt şi de drept. Prin intrarea judecătorului în fondul cauzei şi prin confuzia acestuia între pericolul social concret al faptelor şi pericolul social concret al persoanei se face o gravă eroare. Practic, se înlătură prezumţia de nevinovăţie ce ar trebui să guverneze un proces penal până la pronuţarea unei sentinţe definitive”, a declarat pentru Express de Banat, avocatul Cosmin Bolosin.

Adio Primărie!

Pentru Iancu Simion Simi, acest scandal înseamnă, practic, ieşirea pe uşa din dos de pe scena politică. Fiind încătuşat, acesta ratează lupta pentru încă un mandat de primar la Oţelu Roşu. “Vorbim de un primar al unui oraş destul de mare din Caraş-Severin, care ar fi trebuit să se ocupe de organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor, acest lucru nemaiputându-se întâmpla şi, mai mult decât atât, nu şi-a mai putut depune candidatura. E regretabil că unul din cei mai longevivi primari din Caraş-Severin, de 22 de ani, va trebui să se reorienteze spre o altă meserie. Nu mai poate fi nici măcar consilier local sau judeţean deoarece listele s-au depus până marţi”, a mai spus Bolosin.

Iancu Simion Simi este acuzat că a primit şpagă din fondurile alocate de UE Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. “La data de 19 decembrie 2011, Iancu Simion – Simi a primit suma de 15.000 lei, prin intermediar, de la învinuitul Jurj Tudor Ioan, în virtutea unei înțelegeri avute cu inculpatul Anculia Romică Pavel. Banii au fost primiți de primarul orașului Oțelu Roșu în schimbul încheierii unui contract finanțat din fonduri europene gestionate de APIA Caraș-Severin, în valoare de 300.000 lei și a promisiunii unor viitoare contracte în valoare de 500.000 lei ce urmau a fi încheiate tot cu firmele controlate de învinuitul Jurj Tudor Ioan”, se arată într-un comunicat al DNA.

 

Rămâi pe Express de Banat pentru a afla decizia instanței!