Vine Iepurașul de la municipalitate! S-a terminat asflatarea și marcarea pasajului Calea Șagului. Parcarea din Piața Nouă din Calea Lipovei, gata marți!

Edilul Timișoarei a anunțat astăzi finalizarea asfaltării și marcării pasajului Calea Șagului. Pe lângă acest proiect, marți va fi gata și parcarea din zona Piața Nouă din cartierul Calea Lipovei, proiect de modernizare și amenajare locuri de parcare în locul garajelor. După sărbători, edilul promite că mai multe parcări vor fi finalizate.

„A fost o lucrare importantă la Calea Șagului pentru că este o arteră de foarte, foarte mare trafic și astfel s-au finalizat și primele probe de linie de tramvai”, a declarat Nicolae Robu. Testarea noului traseu al liniei de tramvai 2 care va merge până la mall a creat discuții întrucât testarea a fost făcută cu un tramvai care făcea publicitate centrului comercial Shopping City, finanțator al noilor lucrări. Primarul Timișoarei a adus lămuriri acestui aspect: „Când va fi în plină exploatare linia se va putea întâmpla să treacă tramvaie pentru care cineva a plătit publicitate. Noi nu vom face prea multă publicitate pe mijloacele de transport public. Vă asigur că aceste tramvaie ultravechi, de care sper să scăpăm curând, arată mai bine așa pictate și cu reclame decât dacă n-ar fi așa. Pe viitoare tramvaie noi care ne vor veni și pe niciun mijloc de transpor nu vom face publicitate”, spune Nicolae Robu.

Modernizarea parcărilor

Din spusele primarului Timișoarei, proiectul de modernizare a parcărilor în locul garajelor demolate va continua în forță după sărbătorile pascale. Astfel, până marți va fi gata parcarea de la Piața Nouă din Calea Lipovei, iar apoi vor urma cele patru proiecte din zona Calea Martirilor. „Astăzi se pune primul strat de asflat în parcarea de la Piața Nouă și marți după Paște se și finalizează parcarea în cartierul Calea Lipovei, iată, în partea de Nord a orașului. Acolo vom avea un proiect foarte frumos, care se va finaliza în următoarea perioadă. Prima parte a proiectului cuprinde parcare în locul garajelor. Avem astfel de lucrări în continuare, două în cartierul Calea Martirilor care vor fi finalizate în curând și la care se mai adaugă două, patru în total. Încă unul se demarează pe Calea Aradului, spre Liege. Ne chinuim să facem peste tot, dar nu putem face totul deodată, dragi timișoreni. Ne preocupă să finalizăm și să ducem orașul la alte standarde”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.