Clinica de Dermatologie din Timișoara va intra în circuitul spitalelor COVID-19! A fost emis avizul DSP!

Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a acordat avizul necesar pentru modificarea de structură a Clinicii de Dermatologie, care aparține Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, astfel încât să poată intra în circuitul unităților sanitare cu paturi destinate internării pacienților infectați cu noul coronavirus.

La Clinica de Dermatologie vor fi internate cazurile medii și ușoare, dar doar după ce vor fi ocupate paturile de la Spitalul de Boli Infecțioase. Deocamdată vor fi preluați doar pacienții suspecți. Conform ordinului semnat de reprezentanții Ministerului Sănătății, din lista spitalelor COVID-19 din județul Timiș mai fac parte Spitalul Clinic CF, Spitalul Municipal din Lugoj și Maternitatea Bega. La Maternitatea Bega deja sunt internate paciente și bebeluși confirmați pozitiv, iar la Spitalul Județean ajung cazurile grave care nu pot fi tratate în alte unități sanitare. De exemplu, zilele trecute a fost operată o pacientă confirmată pozitiv, dar intervenția chirurgicală, una minim invazivă, se practică doar în marile centre din Timișoara, Cluj, Iași și București.

DSP a mai anunțat că au loc în continuare acțiuni prevăzute în ordonanțele militare și în protocoalele emise la nivel central. „Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș suplimentează, acolo unde se impune, la punctele de trecere frontieră, terestre și din aeroport, personalul medical, în vederea efectuării triajului epidemiologic. Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSPJ Timiș efectuează verificări, prin sondaj, la nivelul cabinetelor medicale care asigură urgențe stomatologice. Se urmărește existența substanțelor dezinfectante, a echipamentului de protecție sanitară a personalului medical, precum și a altor măsuri de prevenție.Se continuă acțiunile de control în marile lanțuri comerciale care operează, urmărindu-se modul în care au fost implementate măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV-2, prevăzute în ordonanțele militare aferente prezentei stări de urgență”, au mai transmis reprezentanții instituției.

De asemenea, încă se efectuează anchete epidemiologice în vederea depistării tuturor persoanelor care au intrat în contact cu pacienți timișeni depistați pozitiv.

Sursa foto: debanat.ro