Șefii de Poliție fac presiuni pentru amenzi! Un lider de sindicat din Timiș a discutat problema cu Ludovic Orban

Cuib de vise 1000x100

Liderul de sindicat Valter Kovacs a publicat pe contul său de Facebook o scrisoare deschisă adresată premierului la finalul săptămânii trecute. Agentul din linia întâi reclama competiția pe numărul de amenzi date și îi reamintea lui Ludovic Orban problemele din sistem. Prim-ministrul l-a sunat pentru a lămuri situația „goanei după amenzi” a șefilor de Poliție.

În scrisoarea deschisă adresată premierului Orban, polițistul activ din linia 1 cere reforma sistemului Poliției Române. Valter Kovacs susține că procedurile în vigoare sunt învechite și există o competiție internă pentru agentul care dă cele mai multe amenzi. „Funcționăm după proceduri demult învechite și depășite, am constatat cu dezamăgire că au rămas aceleași principii de evaluare a polițiștilor din operativ. Încă se merge pe principiul cine are mai multe sancțiuni, aceste lucruri le pot dovedi prin mesajele primite de la superiori în condiția în care domnul Bogdan Despescu a transmis clar în videoconferință să mergem pe prevenire. Competiția de sancțiuni trebuie să dispară pentru totdeauna. Menirea unui polițist este de prevenire. Un polițist bun este cel care previne, nu cel care aplică sancțiuni la tot ce mișcă să iasă în evidență”, a scris liderul de sindicat. Valter Kovacs a mai spus că reactivarea agenților din rezervă nu va da roade pentru că la conducere se află neprofesioniști care au salarii foarte mari în raport cu efortul depus. „Sunt mai mulți șefi decât polițiști operativi, care au salarii foarte mari pentru efortul depus. Sunt polițiști care nu își justifică salariul în data de 14 a lunii. Din păcate, încă se avansează pe bază de obediență crasă și nepotisme”, a transmis agentul. Premierului îi sunt reamintite problemele din sistem, și anume armele învechite de 40 de ani, birocrația excesivă și corupția din rândurile polițiștilor. La finalul scrisorii, polițistul face apel către Ludovic Orban să nu mai pună presiuni pe liderii de sindicat. „Sindicatul înseamnă diplomație, dialog, nu scandal, amenințări și procese, de asta vă cer să nu mai puneți presiuni pe liderii noștri, metoda pumnului în gură trebuie să dispară”, a încheiat Valter Kovacs.

La câteva zile de la postarea scrisorii pe contul personal de Facebook, agentul de Poliție a publicat câteva capturi de ecran prin care demonstrează „concursul de amenzi” atât din Timiș, cât și din țară. Într-un mesaj se observă aprecierea unui șef de Poliție pentru numărul de amenzi date prin mesajul: „Să vedeți că se poate dacă se vrea!”. Un alt mesaj arată că în Mureș se fac presiuni pentru a se da cât mai multe sancțiuni contravenționale.

publicitate si promovare in ziar

Ludovic Orban a citit scrisoarea și l-a sunat pe liderul de sindicat. Valter Kovacs spune că premierul l-a informat cu privire la „goana după amenzi”. Orban i-a transmis că în urmă cu două săptămâni li s-a spus șefilor de Poliție că sancțiunile excesive nu sunt o soluție. „Am avut deosebita plăcere să port un dialog între mine ca sindicalist al polițiștilor și domnul prim-ministru al României, Ludovic Orban. Mă bucur nespus că în urma demersurilor făcute de mine am primit confirmarea că s-a transmis șefilor în urmă cu două săptămâni să se termine cu goana după amenzi! Dacă cineva vă va cere să aplicați sancțiuni nejustificate, să raportați, se face un abuz din partea superiorilor! Noi suntem în slujba cetățenilor, nu invers! Sper să ajungă acest mesaj la toți șefii care nu au auzit ce s-a transmis! Dacă al doilea om în stat a înțeles că există legea dialogului social nr 62/2011 și este încă în vigoare, ar trebui sa înțeleagă și șefii noștri! Dialogul rezolvă multe”, a scris Valter Kovacs pe pagina sa de Facebook.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/