Vine iarna! Primăria Lugoj preia cererile pentru ajutoarele de încălzire

Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Lugoj demarează, din data de 22 octombrie, acţiunea de preluare a documentelor pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei cu gaze naturale sau lemne, pentru perioada sezonului rece.

Actele se depun la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Lugoj din cadrul Primăriei Lugoj, camera 13, de luni până vineri între orele 9.00-15.00. De subvenţiile care se vor acorda pentru perioada 1 noiembrie 2019-31 martie 2020 beneficiază persoanele singure sau familiile cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Lugoj şi satele aparţinătoare, Tapia şi Măguri, care realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 615 lei.

Ajutorul de încălzire cu gaze naturale porneşte de la 20 lei/lună pentru venituri cuprinse între 540,1 şi 750 lei şi poate ajunge până la 262 lei/lună pentru cei care au un venit mediu lunar mai mic de 155 lei pe membru de familie.

Ajutorul de încălzire pentru lemne și cărbuni pleacă de la 20 lei/lună pentru venituri cuprinse între 540,1 şi 750 de lei şi poate ajunge până la 54 lei/lună pentru cei care au un venit mediu lunar mai mic de 155 lei pe membru de familie.

La încălzirea cu energie electrică, ajutorul porneşte de la 20 lei/lună pentru venituri cuprinse între 540,1 şi 750 lei şi poate ajunge până la 240 lei/lună pentru cei care au un venit mediu lunar mai mic de 155 lei pe membru de familie.

Angajaţi ai D.A.S.C. vor verifica veridicitatea celor înscrise în cerere prin anchetă socială realizată la domiciliul titularului. Beneficiarii ajutoarelor pentru încălzirea locuinței au obligația să anunţe la primăria de domiciliu orice modificare intervenită în componenţa familiei sau a veniturilor de natură să conducă la modificarea ajutorului acordat.