Vin bani de la Ministerul Culturii pentru Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Sunt vizate trei obiective de investiții

piata victoriei timisoara

Ministrul Culturii a semnat primele trei contracte de finanțare pentru reabilitarea cinematografelor Victoria și Dacia, dar și pentru transformarea fostului spital de dermatologie într-un centru multicultural. În total, sumele alocate se ridică la peste 22 de milioane de lei. 

Astfel, ministerul alocă 6,3 milioane de lei pentru reabilitarea fostului cinematograf Dacia din Timișoara, pentru lucrările de construcţii şi montaj. Valoarea totală a investiției este de 12,4 milioane de lei.

De asemenea, pentru cinematograful Victoria, finanțarea de la bugetul de stat se ridică la 4,6 milioane de lei. Aici, lucrările costă în total 8,6 milioane lei. Al treilea obiectiv de investiții pentru care se alocă bani și de la bugetul de stat este fostul spital de dermatologie care va fi transformat în spaţiu multicultural. Este vorba despre 11,5 milioane de lei, valoarea totală a investiției fiind estimată la 21,3 milioane lei.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri arheologice importante pe șantierul viitorului centru cultural de pe Mărășești. A trecut un an de când au început lucrările de transformare a fostei clinici de dermatologie

Finanţarea totală acordată de Ministerul Culturii prin intermediul acestor 3 contracte este de 22,5 milioane lei. Beneficiar este municipiul Timișoara.

„Transformarea Timișoarei în Capitala Europeană a Culturii a anului 2023 reprezintă un proces amplu, cu multe provocări, care trebuie privit ca parte importantă a modernizării orașului, a administrației, a managementului operatorilor culturali și a oricărui factor direct implicat. Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii culturale au rolul de a atrage proiecte culturale, turism și chiar parteneriate de lungă durată, cu beneficii directe atât pentru timișoreni, cât și pentru operatorii culturali locali. Obiectivele de investiții care urmează a fi finanțate sunt cele care pot trece testul timpului și care asigură sustenabilitatea acțiunii europene în capitala Banatului în interesul tuturor românilor.”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Cele 3 obiective sunt prevăzute în ordonanțele care stabilesc măsuri financiare pentru susţinerea desfăşurării programului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii.