Fără interes! „Dragi orăvițeni, vedeți pe cine ați votat. Lipsă totală de respect!”

consilieri oravita

Nici azi nu a fost cu noroc… Ședința extraordinară convocată din nou de primarul Ursu pentru a preda sanatoriul Marila către CNI a avut doar patru consilieri participanți. Nici măcar edilul-șef nu s-a prezentat.

Trei minute. Atât a durat ședința extraordinară de Consiliu Local susținută astăzi la Oravița. Nu pentru că procesul de votare ar fi mers pe repede înainte, ci pentru că, din 17 consilieri, au fost prezenți doar 4 de la PMP și PSD, partide care au participat și ieri, când tot din lipsă de cvorum nu s-a putut vota predarea sanatoriului Marila către Compania Națională de Investiții pentru reabilitare. Se pare că siguranța președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin că la viitoarea întrunire proiectul va trece a fost în van.

Convocată de primarul Dumitru Ursu pentru astăzi, la ora 12.00, ședința extraordinară nu s-a „bucurat” nici măcar de prezența edilului-șef. Au participat doar doi consilieri de la PSD și alți doi de la PMP. Radu Bompa (PNL), care este și președinte de ședință, a participat doar cât să spună. „Nu suntem 9 consilieri prezenți, ședința nu este constituită, deci, prin urmare…  La revedere!”. Și a plecat din sală.

„Dragi orăvițeni, vedeți ce se întâmplă în oraș. Ieri a venit domnul președinte de la Consiliul Județean, nu au binevoit să vină cei de la Pro România și de la PNL să votăm acest proiect de pe ordinea de zi cu sanatoriul Marila. Li se pare neinteresant. Astăzi domnul primar unde este?”, s-a întrebat în van liderul grupului PSD, Marțian Lepa. „Noi, de la PMP și PSD, venim de fiecare dată și participăm la ședințe, susținem proiectele bune pentru oraș. Convoacă ședință extraordinară, nu participă la ședință nici domnul primar, nici consilierii PNL, nici Pro România. Deci, dragi orăvițeni, vedeți pe cine ați votat și cine vă reprezintă în Consiliul Local al orașului.”, a completat acesta.

O reacție au avut și cei doi consilieri ai PMP. „În campania electorală toți ne-am asumat și am spus că vom sprijini dezvoltarea sanatoriului  Marila. De fapt, se pare că au fost doar vorbe în vânt și colegii noștri nu doresc implementarea unui proiect privind reabilitarea acestui spital.”, a spus Sebastian Butan, liderul PMP din Consiliul Local Oravița. Absența celor de la PNL și Pro România este o bătaie de joc generală, a adăugat Marcel Dragoș (PMP): „Lipsă totală de respect atât pentru cetățenii orașului Oravița, cât și pentru delegația care a fost ieri aici de la Consiliul Județean. Atâta timp cât vine aici liderul numărul unu al județului și noi boicotăm întâlnirea…”.

CITEȘTE ȘI: Romeo Dunca, sabotat (și) de colegii de partid din Oravița! „Acum rămâne sarcina domnului Marcel Vela să ia măsuri”