Romeo Dunca, sabotat (și) de colegii de partid din Oravița! „Acum rămâne sarcina domnului Marcel Vela să ia măsuri”

Și-a arogat meritele pentru încă un proiect care, la fel ca multe altele, este departe de realizare. A spus că la inițiativa sa, reabilitarea sanatoriului de la Marila va deveni realitate prin CNI. Dar… surpriză! I-au pus piedică tocmai liberalii săi de la Oravița, cei care ar fi trebuit să ridice mâna și să-i aprobe cu aplauze ideea. Acum Romeo Dunca aruncă pisica în curtea lui Marcel Vela.

O nouă mare dezamăgire pentru președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, și pentru consiliera sa, Luminița Jivan. Cei doi au zburat la Oravița cu elicopterul pentru a participa la ședința Consiliului Local în care urma să se decidă transferul către Compania Națională de Investiții a sanatoriului Marila și a terenului de sport din localitate, vizită pe care, de altfel, Romeo Dunca o anunțase public pe pagina sa de Facebook cu o seară înainte. Surprinzător, de la ședință au lipsit nu mai puțin de nouă consilieri, cinci liberali și patru de la Pro România, ceea ce arată că nu doar prin birourile Consiliului Județean există sabotori.

Cu o oră înaintea ședinței, pe unul dintre grupurile de WhatsApp ale consilierilor orăvițeni a apărut înștiințarea semnată de Liviu Almășan, liderul Pro România din CL: „Deoarece colegii noștri sunt plecați din țară sau au alt program, solicităm reprogramarea ședinței de CL în data de 13.07.2021. Cu programarea ședinței de comisie în 12.07.2021.”

Semnalul de boicotare fiind dat, ședința nu a întrunit cvorumul necesar desfășurării. Deși liberalii săi i-au făcut figura cum nu se poate mai urât, Dunca a încercat să minimalizeze cele întâmplate ieri și să-i scoată basma curată. „Mie mi se pare că această întâmplare nu are neapărat legătură cu liberalii. Eu cred că aici există presiuni din alte părţi, pentru că există în judeţ presiuni din toate părţile asupra bunului mers al lucrurilor. Există o intenţie şi un interes obscur de a se bloca activitatea. Important este că am fost aici, am explicat şi la următoarea şedinţă va trece în unanimitate”, este convins președintele.

La ore bune distanță de la vizita la Oravița, Romeo Dunca a găsit și alte scuze pentru colegii săi liberali. „Cu siguranță printre cei absenți există și motivați. De exemplu cei care sunt plecați în străinătate de dinainte de anunțarea ședinței sau internații în spital.” Bine, bine, dar 9 oameni?! Întrebarea e cât de hoți, de proști și de ignoranți ar fi fost pesediștii dacă și-ar fi permis să lipsească ei de la ședință. Cu siguranță pentru ei nu ar mai fi găsit nicio scuză Romeo Dunca, în stilu-i caracteristic… „În rest ce poate fi mai important decât șansa sanatoriului Marila de a fi reabilitat? Dar vom face rânduiala și vom transforma în realitate dorința noastră benefică pentru cetățeni. Și fiindcă suntem o echipă acum rămâne sarcina d-lui Marcel Vela să ia măsuri.”, a mai subliniat șeful CJ, pasând problema în curtea președintelui său de partid.

Cât privește reabilitarea sanatoriului prin CNI, Romeo Dunca vede partea plină a paharului, cea a bunăstării economice a zonei în cazul în care acest proiect va fi acceptat la plată: „există şansa reală să reabilităm acest sanatoriu, iar dacă-l vom reabilita, închipuiţi-vă ce înseamnă să concentrăm aici bolnavii din ţară într-un loc atât de frumos şi atât de bun pentru sănătatea bolnavilor de plămâni. E un punct important de bunăstare economică vizita familiilor la acest sanatoriu. Vor veni, vor fi cazaţi în zonă, vor mânca în restaurantele de aici, vor merge şi cu Semmeringul Bănăţean şi e un mod în plus de a atrage atenţia asupra acestei zone frumoase.”.

În opinia lui Dunca, reabilitarea sanatoriului ar costa peste 20 de milioane de euro, la care se vor adăuga alte milioane de euro reprezentând contravaloarea echipamentelor medicale.