Două comune din Timiș, în top 10 al vaccinărilor anti-Covid. Aproape jumătate din locuitori s-au imunizat până acum

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Comuna Dumbrăvița se menține pe primul loc la nivel național în topul localităților în funcție de procentul acoperirii vaccinale. 47,19% dintre locuitorii comunei din zona metropolitană a Timișoarei s-au imunizat până la această dată împotriva noului coronavirus, arată datele oficiale făcute publice de autorități. 

În top 10 al localităților cu cele mai multe persoane vaccinate împotriva Covid-19 este și comuna Giroc, din județul Timiș, aflată pe locul 6 cu 40,28% dintre locuitori imunizați.

În top apar și alte localități din județele Harghita, Cluj, Alba, Iași și Satu Mare. Datele INSP privind persoanele vaccinate sunt extrase în 5 iulie.

În Timișoara este raportat un procent de 33,11% de persoane vaccinate, iar la Lugoj – 24,54%. Cel mai mic procent al persoanelor imunizate este raportat, în Timiș, în localitățile Pietroasa (2,93%) și Barna (3,20%).

 

harta timis

Potrivit DSP, în Timiș, de la debutul campaniei de vaccinare până în prezent s-au administrat 396.196 de doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2.

CITEȘTE ȘI: Comuna Dumbrăvița, prima în țară la vaccinarea anti-Covid. „Ne-a împins să ne facem bine și faptul că am fost tot timpul carantinați”