Două comune din Timiș, în top 10 al vaccinărilor anti-Covid. Aproape jumătate din locuitori s-au imunizat până acum

Comuna Dumbrăvița se menține pe primul loc la nivel național în topul localităților în funcție de procentul acoperirii vaccinale. 47,19% dintre locuitorii comunei din zona metropolitană a Timișoarei s-au imunizat până la această dată împotriva noului coronavirus, arată datele oficiale făcute publice de autorități. 

În top 10 al localităților cu cele mai multe persoane vaccinate împotriva Covid-19 este și comuna Giroc, din județul Timiș, aflată pe locul 6 cu 40,28% dintre locuitori imunizați.

În top apar și alte localități din județele Harghita, Cluj, Alba, Iași și Satu Mare. Datele INSP privind persoanele vaccinate sunt extrase în 5 iulie.

leader board 728 x 90 px

În Timișoara este raportat un procent de 33,11% de persoane vaccinate, iar la Lugoj – 24,54%. Cel mai mic procent al persoanelor imunizate este raportat, în Timiș, în localitățile Pietroasa (2,93%) și Barna (3,20%).

 

harta timis

Potrivit DSP, în Timiș, de la debutul campaniei de vaccinare până în prezent s-au administrat 396.196 de doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2.

CITEȘTE ȘI: Comuna Dumbrăvița, prima în țară la vaccinarea anti-Covid. „Ne-a împins să ne facem bine și faptul că am fost tot timpul carantinați”