Liberalii din aripa Ambruș acuză măsuri represive luate de tabăra lui Alin Nica: „Nu vom accepta preluarea prin forță a organizației și nici politica pumnului în gură”

Liberalii care îl susțin pe Raul Ambruș acuză conducerea județeană interimară a PNL Timiș că a început prigoana împotriva lor și i-a convocat la sediul partidului ca să le comunice sancțiunile pentru acțiunile care au avut loc în sâmbăta alegerilor interne de la organizația PNL de Timișoara. 

Membrii Biroului Politic ales al PNL Timișoara, birou considerat nestatutar de către conducerea județeană interimară a PNL Timiș, spun că au fost convocați la sediul partidului, în 13 iulie, ca să li aducă la cunoștință sancțiunile aferente refuzului de a accepta amânarea alegerilor interne pentru Timișoara. Sancțiunile sunt prevăzute atât în Statutul PNL, cât și în Codul Etic, respectiv Regulamentul de organizare și funcționare al partidului. În susținerea celor spuse, liberalii au făcut public mesajul primit de fiecare membru în parte.

mesaj

Ei spun că nu vor accepta „preluarea prin forță a organizației și nici politica pumnului în gura promovată de conducerea județeană interimară” și că militează pentru oprirea distrugerii PNL Timișoara „prin impunerea unor persoane și a unui birou fantomă cu forța, doar pentru că țineți cu dinții de niște funcții”.

„Biroul Politic ales al PNL Timișoara se declară indignat de atitudinea revanșardă cu care sunt tratați colegii noștri fiind târâți într-un nou scandal orchestrat de conducerea județeană interimară. Nu putem accepta ca membri cu reputație impecabilă în societate precum Mirel Pop, doctorand al Facultății de Medicină Veterinară, de profesie medic veterinar, Rușeț Vasile, membru al PNL de la începutul anului 2009 sau Sîrbu Alin, membru PNL din anul 2007 și cadru didactic în mediul universitar, să fie convocați de «organele» politice și să fie tratați de o asemenea manieră pentru simplul motiv că și-a exprimat în mod democratic dreptul la vot în cadrul alegerilor din 3.07.2021.”, transmit liberalii din tabăra Ambruș.

Printre cei convocați se află și Raul Ambruș, căruia i s-ar pregăti suspendarea din PNL.

„Pentru Biroul Politic ales al PNL Timișoara fiecare membru de partid este important și de aceea facem un apel la toți membrii PNL să nu valideze asemenea comportamente și practici care nu sunt demne de un partid liberal și nu reprezintă spiritul Timișoarei. Ne manifestăm susținerea totală față de membrii PNL Timișoara și protestăm vehement față de un nou abuz comis de către conducerea județeană. Prigoana pornită împotriva unor oameni implicați activ în viața de partid nu este echilibrul pe care l-am fi așteptat de la colegi liberali care prin munca tuturor membrilor săi au obținut succesul electoral din 2020.”, se mai arată în comunicatul transmis presei.

CITEȘTE ȘI: Reacția lui Ludovic Orban după scandalul din organizația PNL Timișoara. Ce cataloghează ca fiind „profund nedemocratic”?

1000x100 (5)