Reabilitată cu fonduri europene, clădirea din Teiuș devine centru de zi pentru persoane vârstnice.
Restaurarea Vilei Popov este gata, după mai bine de doi ani de la demararea lucrărilor. Clădirea emblematică din Teiuș a fost transformată, printr-un proiect european derulat de Primăria Caransebeș, în centru de zi pentru persoane vârstnice, unde acestea se vor putea întâlni, socializa și vor putea desfășura diverse activități recreative. Centrul se va deschide, miercuri, 29 mai, informează Primăria Caransebeș.
Asupra imobilului s-a intervenit cu lucrări de consolidare, reabilitare, refacere integrală a instalațiilor de apă-canal, dar și a celor electrice și termice, a fațadei, a acoperișului și tâmplăriei, prin păstrarea a cât mai multor elemente arhitecturale originale. Vila a fost dotată și cu mobilier nou.
Odată cu deschiderea centrului va crește și gradul de acoperire a serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice din oraș, subliniază reprezentanții Primăriei Caransebeș.
„Centrul pune la dispoziția persoanelor vârstnice, peste 65 de ani, cu domiciliul în municipiul Caransebeș, o locație special amenajată pentru socializare şi relaționare, precum şi pentru desfășurarea, într-un cadru organizat, de activități recreative cu impact pozitiv asupra stării psihice, accesibile acestei categorii de beneficiari. De asemenea, prin serviciile oferite, se dorește prevenirea marginalizării și a excluziunii sociale, creșterea gradului de incluziune socială și îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice din municipiu”, transmite Primăria Caransebeș.
Printre serviciile sociale oferite în cadrul centrului, amintim: activități de socializare și petrecere a timpului liber – jocuri de scrabble, șah, table, rummy, jocuri distractive, citirea presei, cărți, reviste, pictură, urmărire programe radio sau TV, vizite etc; suport pentru realizarea activităților administrative și gestiunea bunurilor; activități practice (lucru manual, confecționat obiecte de decor, tricotaj) asigurate și prin voluntari; activități diverse organizate cu ocazia unor date/zile importante de peste an (Ziua Femeii, Crăciun, sărbători pascale, Ziua Vârstnicului, zile onomastice, zile de naștere); activități de reintegrare/integrare socială – consiliere (individuală și/sau de grup). și sprijin emoțional pentru depășirea situației de izolare socială; grupuri de discuții tematice (teme: medicale, sociale, distractive), kinetoterapie.
Centrul de zi se află în administrarea Direcției de Asistență Socială Caransebeș. Persoanele vârstnice care doresc să participe la aceste activități pot solicita înscrierea în vederea admiterii în centru, la sediul acestuia din Strada Corcana, nr. 2 sau la tel: 0755-000.843.
FOTO: Primăria Caransebeș