Vila Medici’s, noblețe cu parfum interbelic pe lista vânzărilor de imobiliare

explo 1000x200

A fost scoasă la vânzare una dintre clădirile patrimoniu ale Timișoarei. O investiție perfectă pentru perspectiva anului 2021.

Pe strada Dimitrie Paciurea din orașul de pe Bega dăinuie de câteva decenii una dintre clădirile de patrimoniu reprezentativ, proiectată de celebrul arhitect interbelic Karoly Fenyves și de al cărui nume se leagă mai multe palate și clădiri din Arad și Timișoara. Cu plecare chiar din spatele Prefecturii, de pe strada Filipescu, afundându-se printre copaci cu frunziș generos, tufișuri ornamentale și clădiri care amintesc de alte vremuri, iar în acest moment având destinație de clinică medicală, consulat și galerie de artă, Vila Medici’s a fost scoasă la vânzare.

Imobilul pe patru nivele, situat într-o parte veche a orașului, în zona care leagă cetatea de cartierul Fabric, a fost restaurat complet în anii 2006-2012, sub coordonarea arhitectului Cristian Costache și a designerului Corina Saftescu, iar acum este scos pe piața imobiliarelor direct de proprietar, la un preț submediu de piață.

Norocoșii care vor intra în posesia clădirii trebuie să știe că alte destinații posibile la care s-ar preta clădirea sunt: reprezentanță de firmă, centru cultural, spațiu de servicii, head office, pensiune. De asemenea, vila realizată pe schema unei clădiri cochete cu arhitectură specifică Timișoarei Interbelice și care acum găzduiește Clinicile Medici’s și Consulatul Onorific al Mexicului la Timișoara, poate fi tratată ca o investiție în perspectiva anului 2021, când Timișoara va fi Capitala Europeană a Culturii.

Privită din exterior are o anumită noblețe discretă, bun simț, nimic nelalocul lui, nimic arogant. Dimensiuni decente, culori pastelate, vitralii, iluminat nocturn, o mică grădină în stil englezesc, totul are o distincție și o eleganță aparte, îmbinând arta și bunul gust cu discreție și simplitate. Toate informațiile suplimentare se pot obține pe email: adrian@medicis.ro

banner 970 x 250