Șase spitale din Timiș vor primi 2,9 milioane de lei pentru aparatură nouă!

explo 1000x200

Șase spitale din Timiș primesc sume de la 450.000 la 500.000 de lei pentru cumpărarea de aparatură medicală. Unitățile medicale din Timișoara, Lugoj, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Făget au termen până în noiembrie să transmită documente pentru decontarea achizițiilor.

Consiliul Județean a alocat suma de 2,9 milioane de lei pentru spitalele din Timiș care vor să cumpere aparatură medicală. Unitățile medicale au posibilitatea de a cofinanța proiectele depuse. Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a primit 452.000 de lei pentru a cumpăra aparate de ultimă generație care să îmbunătățească diagnosticarea precoce la pacienții cu boli rare oculare. Spitalul Orășenesc Deta a primit 500.000 de lei pentru achiziționarea unui Roentgen digital, folosit în radiologie. Spitalul Municipal Lugoj beneficiază de 453.000 de lei, Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare a primit 452.000 de lei, Spitalului Orășenesc Jimbolia i-au fost alocați 480.000 de lei și Spitalul Orășenesc Făget se bucură de 495.000 de lei.

Președintele CJ Timiș spune că sumele sunt duble față de 2019. Motivele pentru finanțarea din acest an sunt reacțiile pozitive primite de la pacienți și medici. Pe lângă cei 2,9 milioane de lei alocați pentru achiziționarea de aparatură, Consiliul Județean a prevăzut și 12 milioane de lei pentru lupta împotriva coronaviruslui. „Finanțarea s-a făcut în baza unui ghid cu reguli clare, sumele acordate dublându-se față de 2019, în urma reacțiilor pozitive primite de la medici și de la pacienți. Este un sprijin important acordat spitalelor, inițiat în premieră anul trecut. Aceste sume se adaugă celor angajate în lupta împotriva noului coronavirus, aproape 12 milioane lei. De asemenea, dacă luăm în calcul și planul de investiții de la Spitalul Județean, putem spune că ne-am atins obiectivul pe care ni l-am propus la început de an, de a îmbunătăți substanțial sistemul medical din județ, chiar dacă am avut cheltuieli suplimentare provocate de coronavirus”, a declarat Călin Dobra.