„Imaginați-vă cum ar fi fost dacă și Gheorghe Borcean și Marcel Vela ar fi lucrat împreună cu Adrian Cican pentru spital!”

Comunitatea județeană, comunitatea locală, firmele din Caransebeș și persoanele fizice din municipiul de pe Timiș și Sebeș și-au dat mâna pentru a ajuta Spitalul Municipal de Urgență, suport COVID-19. Un lucru pe care l-am mai prezentat dar pentru care fostul manager Adrian Cican are toată considerația.

În redacția Express de Banat live Adrian Cican a menționat că la predarea forțată a ștafetei este mândru că a reușit să capteze atenția foarte multor oameni, firme din Caransebeș care au donat materiale de dezinfecție și materiale de protecție pentru siguranța cadrelor medicale, care luptă în linia I.

Tuturor le mulțumesc pentru că într-adevăr s-au mișcat foarte bine. Am primit și din țară și de la comunitățile învecinate și la reprezentanții Episcopiei, ai cultelor, pur și simplu s-au mobilizat. La fel și Asociația Salvați Spitalul Caransebeș, care, pe lângă banii strânși în iarnă, tot ceea ce am mai primit donații, ca să nu mai rămână bani în conturile noastre blocate s-au donat la asociație și s-au achiziționat cele de trebuință”, a declarat  Adrian Cican.

Fostul manager a mai precizat că în conturile blocate ale spitalului sunt 1,8 milioane de lei, care nu s-au putut folosi, chiar dacă au fost dați cu destinație exactă de achiziție de medicamente și materiale de protecție. Cican a mai spus că este convins că acum, când el nu mai ocupă această funcție cu siguranță că se vor găsi soluții pentru deblocarea conturilor spitalului. Demersurile făcute pentru deblocarea conturilor au fost în zadar până acum, oamenii din funcțiile de conducere au bagatelizat această problemă care nu este doar a spitalului din Caransebeș, ci și a spitalului din Reșița și altor spitale din țară cu datorii, spune Adrian Cican:

Să stai în cont cu 1,8 milioane de lei și să nu poți să faci plăți către firme de medicamente care pot da faliment este strigător la Cer. Am cerut doar să ne lase să facem plățile doar pentru firmele de medicamente, pentru că donațiile s-au primit cu destinație exactă. O să vedeți că se deblochează!”, a mai spus Adrian Ciccan.

Primarul Felix Borcean a spun că este păcat, pentru că după atâta muncă și foarte multe realizări la spital elanul lui Adrian Cican a fost oprit:

Este supărător când vine un om, sau doi oameni și îți aruncă cu un bolovan în baltă și îți împrăștie toată munca. Imaginați-vă cum ar fi fost Spitalul din Caransebeș, dacă și medicul Gheorghe Borcean și Marcel Vela ar fi lucrat, coordonat în aceeași direcție?!”, se întreabă primarul Felix Borcean.