Viiturile, dirijate pe văile de munte din Caraș-Severin!

stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Într-o perioadă în care ploile torențiale au făcut dezastru și continuă să producă pagube însemnate, Direcția Silvică anunță că realizează lucrări de corectare a torenților, ceea ce limitează mult efectele viiturilor. 

„Puțini știu, dar viiturile care se formează în zonele montane din Caraș-Severin sunt preluate și disipate de lucrări de corectare a torenților, investiții realizate de-a lungul anilor de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva în pădurile administrate. Aceste lucrări sunt prima stavilă în calea viiturilor, prin scurgerea dirijată a apei pe văile de munte”, a explicat Ioan Olariu, directorul Direcției Silvice Caraș-Severin.

Lucrările de corectare a torenților, investiții considerabile realizate de-a lungul vremii de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, previn inundațiile, protejează localitățile, căile de comunicații, lacurile de acumulare și obiectivele industriale, asigură stabilizarea talvegurilor văilor și versanților, reduc eroziunea și rețin aluviunile temporare. Ele reprezintă lucrări complexe, de-a lungul lor realizându-se și lucrări de împăduriri, explică specialiștii.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a realizat, în ultimii nouă ani, 57 de lucrări de corectare a torenților, cu o lungime a rețelei torențiale corectată de 151,1 kilometri. Potrivit lui Olariu, anul acesta, Romsilva are în programul de investiții pe execuție 29 de lucrări de corectare a torenților, din care două se realizează în județul Caraș-Severin, din care cu valoare în program un număr de 16 obiective, cu o lungime a rețelei torențiale corectată de 51,3 de kilometri, și o investiție de 5,078 milioane de lei.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/