Cum decurg lucrurile la spitalul din Moldova Nouă pe timpul stării de alertă?

Dacă pe întreaga perioadă a stării de urgență pe teritoriul României spitalele s-au ocupat strict de pacienții ale căror probleme medicale nu puteau fi amânate, actualmente pot fi internați toți pacienții care au nevoie de servicii medicale, pe orice secție, cazuri care nu pot fi rezolvate în ambulatoriu. Este și situația Spitalului Orășenesc Moldova Nouă.

„Spitalul Orășenesc Moldova Nouă funcționează în limitele impuse de starea de alertă. Toți pacienții ale căror cazuri nu pot fi soluționate în ambulatoriu pot fi internați până în momentul în care starea de sănătate permite externarea. Limitarea numărului de cazuri este dată de necesitatea de a asigura distanța de minimum 2 metri între pacienți, astfel că se asigură urgențele medico-chirurgicale, iar pentru alți pacienți ar putea fi nevoie de o eventuală programare pentru internare, în funcție de numărul de internări pe secţia respectivă.”, a ținut să precizeze purtătorul de cuvânt al unității spitalicești de la malul Dunării, Claudia Andraș.

Fiecare persoană care intră în spital este supusă triajului epidemiologic, cu atât mai mult personalul medical și pacienții, acest demers fiind absolut necesar ca măsură de prevenție împotriva răspândirii noului coronavirus.

leader board 728 x 90 px

În cazul urgențelor, cei care manifestă simptome respiratorii și febră sunt direcționați către izolator, ceilalţi fiind îndrumaţi spre Camera de Gardă.

Reamintim că accesul aparţinotărilor în cadrul unităţilor medicale rămâne în continuare interzis.