Videoproiecții pe turnul de apă din Iosefin. Se caută o firmă care să ofere astfel de servicii

explo 1000x200

Pe fațadele turnului de apă din zona Iosefin din Timișoara, care va fi transformat în centru cultural, vor fi realizate și videoproiecții de mari dimensiuni. În acest moment, se caută o firmă care să poată furniza astfel de servicii.

Turnul de apă din zona Iosefin va fi transformat în centru cultural, în cadrul unui proiect derulat de Primăria Timișoara cu fonduri norvegiene. Recent, municipalitatea a și lansat licitația cu scopul găsirii unei firme care să realizeze lucrările de punere în valoare a turnului de apă.

Partener în acest proiect este Asociația Prin Banat, care se va ocupa de activitățile de revitalizare a viitorului centru cultural. Astfel, în urmă cu câteva zile, asociația a lansat un anunț de participare pentru achiziția de servicii de proiecții video mapping în cadrul proiectului prin care turnul de apă va fi transformat în centru cultural.

Prin acest proiect se dorește activarea unui spațiu neglijat și revendicarea patrimoniului istoric industrial prin transformarea Turnului de Apă, Iosefin într-un spațiu cultural permanent. Încă din perioada ce precede lucrările de reabilitare va avea loc un pre-eveniment de anunțare și promovare a proiectului de revitalizare a Turnului de Apă, desfășurat în spațiul adiacent construcției și utilizarea noilor tehnologii (mapare 3D, proiecții video) cu scopul promovării și familiarizării publicului cu noul proiect. Ulterior reabilitării, proiecțiile video mapping vor fi reluate în cadrul activității de organizare alături de actori locali a unor seri tematice (teatru, muzică, sculptură, arhitectură etc.)”, scrie în anunțul de participare.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 15 iulie, iar valoarea estimată a contractului se ridică la 50.420 lei, plus TVA. Mai multe informații sunt disponibile AICI!