Cramele Recaș trec pe energie verde. Compania producătoare de vinuri va instala aproape 1.700 de panouri solare

centrala solara bun
Cel mai mare producător de vinuri din România demarează în această lună construcția unei centrale fotovoltaice, care va asigura 20% din energia necesară complexului de vinificație. Investiția se ridică la aproape 430.000 de euro.

Investiția este realizată în parteneriat cu E.ON Energie România. Centrala va avea 1.680 de panouri fotovoltaice de 455 Wp care vor fi instalate pe halele de producție din localitatea Recaș, pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați.

„Dezvoltarea durabilă, bazată pe standarde de sustenabilitate reprezintă unul dintre cele mai importante principii care ne ghidează activitatea de la cramă. Construcția acestei centrale fotovoltaice reprezintă încă un pas pe care îl realizăm în scopul dezvoltării unei abordări strategice bazate pe sustenabilitate, prin reducerea amprentei emisiilor de carbon și pentru utilizarea rațională a energiei în scopul creșterii eficienței tuturor activităților de la cramă.”, a declarat Ioan Georgiu, directorul general al Cramelor Recaș.

Centrala fotovoltaică va avea o putere de 764,4 kWp și va asigura circa 888,64 MWh pe an de energie electrică. În plus, va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu circa 260 de tone pe an. Centrala va fi gata în luna august.

leader board 728 x 90 px

„Tot mai multe companii din România optează pentru modele de afaceri sustenabile, iar noi suntem aici pentru a le oferi soluții energetice adaptate nevoilor lor. Parteneriatul cu Cramele Recaș înseamnă o contribuție comună pentru un mediu înconjurător mai curat și va aduce economii importante prin asigurarea unor surse independente de energie verde”, a declarat Claudia Griech, directorul general E.ON Energie România.

E.ON a construit și predat la cheie, din 2018 până acum, 55 de centrale fotovoltaice cu puteri între 60 – 1.600 kWp, totalizând 13 MW putere instalată, pentru 41 de companii din variate sectoare ale economiei. Au fost montate circa 40.000 de panouri fotovoltaice care generează în total 17 GWh de energie solară și contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu circa 3.900 de tone pe an.

Cramele Recaș exploatează o suprafață de aproximativ 1.150 de hectare de viță de vie situate în Recaș și Miniș, beneficiind de o capacitate de producție și stocare de aprox. 32.000.000 de litri pe an.