VIDEO/FOTO: Adio, cretă! Elevii scriu cu degetul pe tablă!

Peste 30 de table digitale, retroproiectoare, talbete și sisteme audio-video performante! Așa ar putea fi descrisă în câteva cuvinte dotarea Colegiului Economic al Banatului Montan. Unde mai pui că și corpul de clădire nou ridicat este unul futurist, care impresionează prin design și bun gust.

Colegiul Economic al Banatului Montan a devenit cu certitudine cel mai modern din zona de vest a țării. Asta, după ce administrația publică locală a finalizat implementarea proiectului „Extindere spații de studiu și reabilitare corp de școală”. Valoarea totală a investițiilor este de peste 10 milioane de lei, iar 8,7 milioane reprezintă asistența financiară nerambursabilă.

Proiectul de reabilitare, extindere și dotare a Colegiului Economic al Banatului Montan face parte dintr-un plan investițional complex al Primăriei Municipiului Reșița, adresat unităților de învățământ din municipiu, prin care se urmărește îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, a declarat astăzi edilul-șef Mihai Stepanescu.

De fapt, prin dotările de milioane care s-au făcut la instituția de învățământ, s-a urmărit crearea unor condiții adecvate de studiu pentru cei 650 de elevi care învață aici.

În ce a constat proiectul

Deși a durat destul timp până la finalizarea lucrărilor, elevii care până acum urmau cursurile în alte părți s-au liniștit și se pot bucura de investițiile făcute special pentru ei. „De fapt, vorbim despre extinderea şcolii printr-un corp de clădire care să comunice funcțional cu clădirea existentă cu încă zece săli de clasă și o sală de conferințe. De asemenea, vorbim despre reabilitarea corpului de școală existent, dotarea corespunzătoare cu echipamente de specialitate a unității de învățământ”, a declarat Bianca Bulgaru, șeful serviciului Proiecte Europene și Relații Internaționale.

Potrivit oficialilor municipiului Reșița, reabilitarea și dotarea Colegiului Economic al Banatului Montan este doar începutul unui amplu șir de investiții. Fondurile care vor fi lansate pentru perioada 2014-2020 vor fi absorbite într-o măsură și mai mare, astfel încât elevii reșițeni să studieze în condiții europene și să obțină performanțe în toate domeniile de învățământ.