VIDEO/FOTO. „Regina de gheață” domină în liniște Universul!

Fotografii surprinse recent la Cascada Bigăr, renumită pe întreg mapamondul drept cea mai frumoasă din lume, fac ocolul Internetului. Frumoasa cădere de apă este înghețată complet și pare că a oprit timpul în loc.

În zona Cascadei Bigăr universul este înghețat, iar de acolo, un fior frumos străbate milioane de locuitori ai planetei, care admiră consternați această minune a naturii. Gheața a oprit în loc căderea de apă, dar cascada pare mai frumoasă acum, în mijlocul iernii. Verdele crud al mușchilor se îmbină perfect cu albul imaculat al gheții și domină de departe stâncile care au intrat într-un puternic con de umbră, fără să îi lase șansa muntelui să iasă în evidență.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157660861880314″]

Precizăm că rezervația naturală din care face parte și cascada a fost înființată în anul 1982 și declarată arie protejată printr-o lege adoptată în 2000. Aria naturală se întinde pe o suprafață de aproape 180 de hectare și este inclusă în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița.

YouTube video

Site-ul The World Geography a alcătuit în anul 2013 o listă cu cele mai impresionante cascade din lume. Pe primul loc se afla Cascada Bigăr din Caraș-Severin. Anterior, în septembrie 2010, un ghid turistic internațional, National Geographic Traveler – Romania, făcea pentru întâia oară prezentarea acestei cascade în presa turistică de specialitate.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157663141202356″]

Prin urmare, iarna lungă lasă loc de promovare a turismului! Interes să fie din partea comunităților locale și județene, care ar trebui să pună mâna și să amenajeze într-un mod civilizat împrejurimile, astfel încât vizitatorii să poată profita de frumusețe în orice anotimp.

FOTO/VIDEO: John Gavrilescu