La Inspectoratul Școlar, avizele favorabile se dau în funcție de pile și de influențele politice!

Scandalul școlilor sanitare din Caraș-Severin a scos la iveală lucruri murdare care se petrec la Inspectoratul Școlar, acolo unde se iau decizii în mod discreționar, care îi avantajează pe cei cu intrare la partid, în detrimentul celor care nu au o astfel de influență!

Inspectorul școlar general, Nicolae Grindeanu, a explicat pentru expressdebanat.ro că avizul primit de Școala Sanitară Postliceală „Carol Davila” din Caransebeș pentru organizarea și susținerea examenului de certificare a competențelor profesionale la Călan, adică în orașul managerului Eleonora Gavrilesc, nu s-a emis ca urmare a intervențiilor liderilor PSD Caraș-Severin. Grindeanu a dat mai degrabă vina pe juristul instituției, Ioan Pălean. Din materialul de urmărire penală rezultă că inspectorului general oricum puțin îi pasă de felul în care se face școală la „Carol Davila”, asta fiind doar problema Eleonorei Gavrilesc, președintele UNPR Călan. Mai exact, ar fi treaba conducerii fiecărei unități școlare să se preocupe de nivelul calitativ al procesului educațional, nicidecum a instituției pe care o conduce după ce a fost numit politic.

Tot din materialul de urmărire penală mai rezultă și altceva. Și anume că ISJ judecă total diferit, în funcție de interese, cazuri similare. Concret, în Caransebeș există și Școala Postliceală Sanitară „Banatul”. Și aceasta a formulat o cerere pentru ca elevii ei să susțină examenul de certificare profesională în altă parte decât județul Caraș-Severin, exact cum ceruse și Gavrilesc pentru „Carol Davila”. „Banatul” și-ar fi dorit să organizeze examenul în județul Mehedinți. În februarie 2015, inspectoratul a comunicat conducerii școlii că instituția nu își poate exprima acordul pentru susținerea examenului la Școala Postliceală Sanitară „Gheorghe Țițeica” Drobeta Turnu Severin. Ulterior, după ce „Carol Davila”  a primit aviz favorabil din partea inspectoratului, sanitara „Banatul” din Caransebeș a revenit cu o altă adresă invocând că „ambele unități școlare ar trebui să beneficieze de același tratament din partea ISJ Caraș-Severin”. Răspunsul a venit tot printr-o adresă, întocmită chiar de consilierul juridic Ioan Pălean. A fost tot negativ! Pălean nu numai că a întocmit răspunul negativ pentru „Banatul”, dar a și sunat-o imediat pe Eleonora Gavrilesc. „Sper că la prietenii mei, nu. La domnul Georgescu”, i-a spus managerul de la „Carol Davila” juristului. Odată ce a aflat rezultatul, aceeași Eleonora Gavrilesc i-a mărturisit secretarului școlii: „La tovarășul Georgescu nu i-a aprobat!” Tovarășa Gavrilesc e acum inculpată și riscă să ajungă la pușcărie!