VIDEO/FOTO: Ce vedete au luat startul la Maratonul internațional al copiilor

Un eveniment inedit a avut loc astăzi pe stadionul de atletism din cartierul Govândari, din municipiul Reșița. Acest concurs s-a organizat pentru prima dată în orașul de pe Bârzava și pentru a doua oară în România. Competiția se organizează la nivel internațional din anul 1990.

Maratonul a adus la start aproximativ 200 de copii de la șase unități de învățământ, care au ales să alerge împreună cu sportivii de clasă ai județului și cu o serie de oficialități, pentru sănătate și un stil de viaţă mai frumos. Printre oficialități și-au făcut apariția Paul Șușoi, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, care a lăsat inspecțiile deoparte și a ales să alerge împreună cu cei prezenți. „Mă aflu aici într-o ipostază deosebită și sunt convins că astfel de activități sunt benefice. Consider că pentru copii, dar nu numai, este o activitate bine venită și sper ca anual să avem parte de astfel de manifestări”, a declarat inspectorul pentru www.expressdebanat.ro .

La maraton și-a făcut apariția și singurul reprezentant al județului Caraș-Severin la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, campionul național la marș Marius Cocioran. „Sunt mândru că am fost invitat, am avut onoarea să dau startul onorific al acestui maraton al copiilor. Este o inițiativă extraordinară și mă bucur de astfel de evenimente și sper tot mai des să avem parte de astfel de inițiative”, a spus sportivul. Printre performerii participanți se mai numără și actualul portar al echipei de handbal CS Caraș-Severin, Cristian Ionescu.

Această competiție a fost organizată de Organizația județeană „Salvați Copiii” Caraș-Severin, împreună cu Universitatea „Eftimie Murgu” și Consiliul Județean. „Trebuie să facem totul pentru ca acești copii sa aibă ce mânca”, a fost mesajul transmis de Măriuța Simionescu, reprezentant al Organizației județene „Salvați copiii”.