UPDATE Probleme cu paza blocului explodat!

Cu o veste bună primită astăzi din partea administrației publice locale, locatarii blocului explodat cu câteva săptămâni în urmă se află din nou în fața unei situații disperate. Oamenii sunt speriați că bunurile lor pot fi furate.

UPDATE, ora 21:30

Reprezentantul Poliției Locale a luat legătura cu superiorii săi și, după ce le-a explicat situația, aceștia au stabilit ca măsură de moment paza umană peste noapte din partea autorităților locale. De dimineață, în funcție de ce se decide, bunurile vor fi păzite fie de oamenii legii, fie prin montarea mai multor camere de supraveghere care să acopere și intrarea din spate a imobilului. Pentru moment, locatarii se pot liniști, pentru că Poliția Locală va păzi blocul la noapte.

UPDATE, ora 21:00

Locatarii din imobilul de pe Vlădeasa au observat că în după-amiaza zilei de astăzi paza de la bloc a fost retrasă. Drept urmare, s-au adunat la această oră în fața blocului de teamă că bunurile lor pot fi furate, majoritatea apartamentelor fiind fără ușile de la intrare.

Noi vrem paza înapoi, pentru că am muncit o viață întreagă. Noi avem rate la bănci pentru lucrurile din casă și nu ne putem permite să ne fie furate. Avem toate bunurile noastre aici, ne-am luat doar hainele. S-a anunțat peste tot și o țară întreagă știe problema noastră. A venit aici acest reprezentant al Poliției Locale care ne-a spus că noi am semnat acea notă informativă, dar acolo nu se spune că se retrage paza. Au fost toți vecinii mei la ședință și am primit asigurări că nu se renunță la pază. Au fost niște zvonuri că s-ar retrage și în ședința de la Primărie ni s-a spus că nu se va retrage, ci, din contră, se va întări paza”, a explicat Mariana Iovu pentru Express de Banat.

Se pare că s-au luat câteva măsuri de siguranță, iar întreruperea pazei nu a fost o decizie pripită. La intrarea în imobil s-a montat o ușă de gratii metalice, iar pe blocul din față s-a montat o cameră de luat vederi, care surprinde imagini chiar cu ușa blocului. Chiar și așa, oamenii se tem că măsurile nu sunt suficiente, pentru că se poate intra foarte ușor în bloc pe intrarea din spate, unde tot ce trebuie să facă hoții este să îndepărteze câteva placaje.

locatari bloc explodat

La fața locului se află un reprezentant al Poliției Locale ce a fost condus de către locatari în incinta imobilului, pentru a vedea situația din spatele blocului. Acesta le-a spus că își va contacta superiorii și pe cei de la Primărie pentru a vedea ce dispun aceștia. Oamenii sunt încă în fața blocului și așteaptă să vadă ce se hotărăște, însă sunt determinați să stea cât este nevoie ca să își apere bunurile.

Rămâneți cu Express de Banat! Revenim cu informații!