30 de familii primesc locuințe!

Așa cum a promis încă din ziua nenorocirii, administrația locală s-a îngrijit de familiile rămase pe drumuri în urma exploziei. Atât locatarii de pe Vlădeasa, cât și cei de pe Aleea Gugu vor primi locuințe în chirie.

Până se va decide cine se ocupă de refacerea structurii de rezistență a imobilului de pe Vlădeasa și până vor intra banii promiși de Guvern, Consiliul Local al Reșiței a hotărât și a aprobat ca 27 de familii să primească apartamente și garsoniere, chiria fiind susținută din bugetul local al Primăriei.

Pe baza declaraţiilor pe proprie răspundere, a rezultat că 17 familii din blocul situat pe Aleea Vlădeasa, respectiv 10 familii care locuiau în blocul de pe Aleea Gugu îndeplinesc condiţiile impuse de hotărârea de Consiliu Local. Valoarea chiriei pentru aceste locuinţe este de 125 de euro pe lună. Plata este suportată din bugetul local şi se achită prin Direcţia de Asistenţă Socială în baza unui contract de închiriere încheiat în forme legale”, a explicat Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.

Așadar, acele familii nu dețin altă proprietate cu destinație de locuință și nici nu locuiesc în alt oraș sau în străinătate. Mai mult decât atât, administrația locală a pus la dispoziția tuturor celor afectați de explozie lista locuințelor de închiriat disponibile pe piață.