Concursurile culinare de pe mai toate posturile de televiziune de la noi sunt serios ameninţate de oamenii legii din Caraş-Severin.
Toată poliţia cărăşeană a descins la finele săptămânii trecute în pădurea dintre Berzovia şi Vermeş, la cabana de vânătoare Iersig, în cadrul unei ample acţiuni. Culinare! Cei mai pricepuţi poliţişti în gastronomie au participat la a opta ediţie a concursului „Poliţistul bucătar”, o competiţie inedită, care a stârnit pasiuni incredibile şi care ne arată în acelaşi timp o altă faţă a oamenilor legii. Bucătarii din tufiş, adică frontieriştii, echipa Black&White a Poliţiei Oraşului Bocşa, echipa Hercules, în frunte cu comandantul Ştefan Radu şi copia fidelă a personajului mitic, bucătarii de la Penitenciarul Popa Şapcă din Timişoara, bucătarii Dunării şi cei ai Reşiţei, de la Poliţia Municipiului, dar şi o echipă a gazdelor de la Direcţia Silvică şi-au pus la încercare talentul şi imaginaţia în ale bucătăriei. A ieşit un adevărat spectacol, un concurs cu multă sare şi piper, pentru că fiecare echipă a pregătit pe lângă bunătăţurile din ceaune şi de pe grătare adevărate momente artistice şi umoristice.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157644908427437″]
Poliţiştii cărăşeni l-au lăsat fără prea multe cuvinte pe Bogdan Tobă, master chef evaluator al concursului, dar au fost la fel de apreciaţi şi de Uica Mihai sau Dan Liuţ, prezent la acest concurs în calitate de folclorist evaluator. Formaţia lui Petrică Popovici a asigurat fondul sonor într-un cadru natural de excepţie. Sorin Mangea, căruia i s-a acordat titlul de „Doctor bucătar în devenire”, a supravegheat competiţia ca nu cumva să existe victime ale eventualelor excese culinare. Marin Gruia, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, a preîntâmpinat orice mişcare de protest a oamenilor care locuiesc în zonă şi care au fost iritaţi de mirosurile aduse de vânt din mijlocul pădurii. Gruia a primit cu această ocazie şi titlul de „solist de excepţie”, comisarul-şef Lilică Oncică a fost desemnat „cel mai bun degustător”, iar Gina Obişteoiu, cel mai bun privitor.
Poliţia din Băile Herculane a primit premiul special pentru spectacol, poliţiştii reşiţeni, premiul pentru tărie, tăria de caracter de a participa continuu la aceste acţiuni, iar colegii lor de la Moldova Nouă au primit botezul focului, ei aflându-se la prima participare. Bucătarii din tufiş au fost premiaţi pentru eleganţă, o distincţie aparte i-a fost acordată Andrei Surulescu, cel mai mare prezentator, în ciuda celor câţiva anişori, în timp ce colonelului Şandru i s-a acordat o diplomă de merit, fiind ultimul venit.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157645269080206″]
Membrilor juriului le-a fost aproape imposibil să facă o diferenţiere clară între bunătăţile pregătite de poliţişti, astfel că au acordat câte două locuri trei, două locuri doi şi două locuri întâi, plus marele premiu. Hunterii de la Poliţia de Frontieră Moldova Nouă şi pădurarii bucătari şi-au împărţit locul trei, primii dintre ei provocând dureri de stomac. Din cauza poftei cu care s-a râs la glumele lor! Poliţia Municipiului Reşiţa şi echipa Hercules au fost pe doi, în timp ce bucătarii de la „Popa Şapcă” şi bucătarii din tufiş au fost recompensaţi cu locul I. Marele premiu a fost adjudecat de Black&White, echipa poliţiştilor din Bocşa, coordonată chiar de comisarul-şef Gheorghe Obişteoiu.
A fost o ediţie de excepţie a concursului „Poliţistul bucătar”, astfel că abia aşteptăm recidiva!
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157645322156354″]