Pașapoartele cărășenilor vor fi livrate prin curier!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Începând de astăzi, cetățenii români nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la ghișeu pentru a-și ridica pașapoartele. Introducerea noului serviciu de livrare a documentelor de călătorie la domiciliul proprietarului îi va scuti și pe cărășeni de cozile de așteptare în fața ghișeelor

Opțiunea prin care se alege ca pașaportul să fie livrat prin curierat rapid la adresa de domiciliu sau reședință se va face, începând de astăzi, în momentul depunerii cererii de eliberare a documentului de călătorie.

Acesta va putea fi ridicat de la curier doar sub semnătura de primire a titularului, a unuia dintre părinți , asta în cazul minorilor care nu au împlinit încă vârsta de 14 ani, sau a unei persoane împuternicite prin procură specială.

Eficientizarea acestui sistem va fi realizată și prin faptul că de îndată ce curierul va prelua pașaportul emis de Direcția Generală de Pașapoarte, destinatarul va fi informat prin sms asupra datei exacte în care își va primi documentul.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Mai mult decât atât, pe baza numărului de AWB primit prin sms, cetățenii vor putea monitoriza și locația exactă în care se află pașaportul, pe traseul spre destinație. Verificarea stadiului livrării se va putea face pe www.sameday.ro, secțiunea Urmărire AWB.

În cazul în care destinatarul nu este găsit la domiciliu și nu va putea fi contactat de curier, în termen de cinci zile de la data de livrare menționată prin sms, plicul cu pașaportul va fi returnat la sediul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Caraș-Severin. De acolo, destinatarul îl va putea ridica personal.

Foto: turdalive.ro

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/