VIDEO/FOTO: Mascații „au picat” din cer la Caransebeș!

Dimineață spectaculoasă pentru miile de cărășeni care au luat cu asalt Aeroportul din municipiul vecin. Cea de-a treia zi a „Sărbătorilor Cetății” le-a rezervat un miting aviatic de excepție, cu o mare desfășurare de forțe.

Trupele speciale de intervenție ale Ministerului de Interne au făcut show astăzi pe cerul Caransebeșului. Chiar dacă vremea a fost capricioasă, nimic nu i-a împiedicat pe spectatori să admire pentru câteva ore bune toate acrobațiile prezentate de specialiști. De la salvarea de vieți și până la stingerea de incendii, exercițiile demonstrative i-au impresionat pe caransebeșeni. Unde mai pui că lupta antiteroristă a avut un loc bine conturat în cadrul spectacolului aviatic. Pentru câteva momente, mascații din trupele speciale și-au făcut loc în mijlocul oamenilor, după care s-au ridicat la cer, demonstrând că orele în șir de antrenament pe care le au în spate i-au transformat în adevărați profesioniști.

„Mitingul de astăzi este un eveniment deosebit, pentru că vine în fața spectatorilor cu mai multe evenimente pe care le organizează și le derulează Aeroclubul României și Ministerul de Interne. Au fost acrobațiile aeriene cu șoimii României, cu piloții acrobați, sunt prezenți și piloții de la Ministerul de Interne care au prezentat exerciții de luptă antiteroristă, cu scenariu, cu tot ceea ce ține de un show care este și educativ pentru copii, dar în același timp este și o demonstrație de profesionalism pentru siguranța cetățenilor. A avut loc un exercițiu de salvare medicală, tot cu intervenția Ministerului de Interne și a Inspectoratului General de Aviație, și mai are loc un exercițiu pentru stingerea incendiilor, exercițiu care completează întreaga paletă pe care Ministerul de Interne, prin Inspectoratul General al Aviaței Române, a prezentat-o aici, la Caransebeș. Împreună cu eroii de la Aeroclubul României putem spune că acești oameni extraordinari au demonstrat mult profesionalism”, a declarat edilul-șef al municipiului Caransebeș, Marcel Vela, pentru Express de Banat.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157635509264175&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

Nelipsit de la acțiune a fost directorul Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș, Ioan Cojocariu, unul dintre organizatorii importanți ai amplelor manifestări „Sărbătorile Cetății”.

„Într-un fel suntem unici la mișcarea aceasta a serbărilor medievale, pentru că noi le amestecăm. Medievalul îl asezonăm cu alte puncte de atracție, cum este cel de astăzi, în cea de a treia zi. Este o mare desfășurare de forțe pe aeroport. Este foarte multă lume, este foarte frumos, păcat că este cerul acoperit, iar parașutiștii nu își pot face apariția”, a declarat Ioan Cojocariu.

Spre finele show-ului aviatic, aeroportul a fost invadat și de călăreții medievali. Aceștia au venit în fața spectatorilor cu bătăliile care i-au făcut celebri în istorie, îmbinând prezentul și trecutul într-un minunat spectacol pe care nici timpul nu l-a putut opri.