FOTO/ VIDEO: Cavalerii şi domniţele au dat startul Serbărilor Cetăţii!

Istoria zonei Banatului Montan a fost marcată astăzi într-un mod tradiţional deosebit de către caransebeşeni. Îmbrăcaţi în straie medievale, aceştia au luat cu asalt Parcul Teiuş, unde s-a dat startul la cea de-a 10-a ediţie a festivalului „Serbările Cetăţii”.

După ce ieri petrecerea a debutat cu o expoziţie foto, multă muzică românească şi sârbească, astăzi punctul culminant a fost reprezentat de parada soldaților romani, a oștenilor daci, a cavalerilor ecveștri sau pedeștri și a încântătoarelor domnițe. În sunetul fanfarei din Caransebeş, alaiul a plecat din Piața Primăriei pe traseul Strada Episcopiei – Strada N. Bălcescu – Strada Cloșca şi până în Parcul Teiuș. Acolo, pe o scenă special amenajată, mii de gugulani s-au adunat să privească marea luptă între daci și romani, pusă în scenă de Asociația Culturală „Terra Dacica Aeterna” din Cluj Napoca. Nelipsiţi de la deschiderea evenimentului au fost oficialii locali şi judeţeni.

 marcel vela

,,Serbările Cetăţii reprezintă un eveniment important care adună multă lume din întreg Banatul Montan, pentru că evocăm trecutul, tradiţia. Lumea se simte bine, avem jocuri pentru copii, tot felul de programe atractive pentru copii şi binevenite în aceste zile de excepţie. Vremea a ţinut cu noi şi sperăm ca toată lumea să se simtă bine, să vină cât mai mulţi turişti, iubitori de artă, atât astăzi, cât şi în zilele următoare, astfel încât să avem satisfacţia că ne-am făcut datoria şi că lumea a fost mulţumită”, a declarat Marcel Vela, edilul-şef al municipiului Caransebeş.

Spectacolul mult aşteptat de cetăţeni a continuat cu o serie de animații, cascadorii cu cai, demonstraţii de lupte călare, dansuri medievale, lupte între cavaleri, nelipsind nici reprezentaţiile pirotehnice ale Grupului Faier Dream. Ca la orice festival de mare anvergură, au fost prezenţi cu ale lor tarabe comercianţii de mici, bere, dulciuri, dar şi cei cu zorzoane şi jucării.