Paul Şuşoi: „ISJ lucrează cu fracţiuni de posturi”!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Unităţile de învăţământ din Caraş-Severin sunt pregătite să înceapă noul an şcolar, cu o singură excepţie care, de altfel, apare şi la nivel naţional: securitatea în cadrul unităţilor.   

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin au organizat astăzi o conferinţă de presă care a vizat începerea noului an şcolar. Potrivit acestora, toate unităţile de învăţământ din judeţ au fost pregătite cât mai bine, din punct de vedere logistic, pentru anul 2013- 2014. Întrucât au apărut o serie de discuţii privind desfăşurarea examenului de Bacalaureat, conducerea ISJ a ţinut să puncteze, în mod special, acest subiect.

Anul acesta în Caraş-Severin nu a apărut niciun eveniment neplăcut în ceea ce priveşte Bacalaureatul şi concursurile organizate. Totul a decurs normal, fără sincope, iar noi chiar ne mândrim cu acest lucru, asta fiind consecinţa profesionalismului de care au dat dovadă colegii noştri de la inspectorat şi din toate celelalte şcoli”, a precizat prof. dr. Paul Şuşoi, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ.

promovare banner maxagro

Inconvenientul cu care va debuta noul an şcolar este lipsa personalului nedidactic în unităţile de învăţământ, posturile fiind încă blocate de Guvern. „La capitolul securitatea în şcoli stăm foarte prost. Noi o să mai facem aici demersuri şi cu ajutorul celorlalte unităţi. Paza ţine cont de un anumit număr de posturi, număr care ni s-a promis de mult de către Guvernul României, însă, în zadar, acestea sunt tot blocate. Nu avem paznici, nici femei de serviciu, lucrăm, practic, cu fracţiuni de posturi”, a mai adăugat profesor Paul Şuşoi.

Pentru a oferi protecţie elevilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean au întocmit un plan teritorial comun de acţiune la nivelul Caraş-Severinului pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic şi pentru prevenirea delincvenţei juvenile. ISJ deţine în judeţ 127 de şcoli.

publicitate tmc 640