Prețuri de penthouse pentru ANL-uri!

Locuințele ANL rămân în proprietatea statului. Asta pentru că, deși nu sunt luxoase sau foarte atractive, prețul la care se vând este sfidător!

Tinerii din Reșița au depus peste 100 de cereri de cumpărare, însă nicio locuință nu a ajuns în proprietatea lor. Motivul este prețul extrem de ridicat impus de la nivel central, de sute de euro per metru pătrat.

Din 2002 și până în 2010 au fost construite la Reșița 7 blocuri ANL, cu 242 de apartamente. Aceste imobile au fost destinate inițial închirierii, stabilindu-se ulterior ca locuințele ANL să le fie vândute chiriașilor. Prețul apartamentelor  urma să fie estimat de un evaluator autorizat. Astfel, valoarea unui apartament cu o cameră ajungea la aproximativ 20.000 de euro.

Nici modificările aduse în 2010 sistemului de stabilire a prețurilor nu au încurajat încheierea efectivă a unui contract. „Scorurile” au ajuns în 2013 la o sumă de 326 de euro per metru pătrat. În urma unei estimări amănunțite a sumelor, s-a constatat că prețul de vânzare e mult mai mare în 2013 decât în fază inițială.

Trebuie făcut ceva cu aceste prețuri. Sunt prea mari! Probabil, acestea au fost stabilite la nivel de capitală. La Reșița însă, nu se pot aplica aceleași tarife. Foarte mulți tineri sunt dornici să cumpere apartamentul ANL, însă nu la acest preț aberant”, a declarat edilul-șef Mihai Stepanescu, la cea mai recentă conferință de presă pe care a susținut-o.

La ședința de consiliu local din această lună, aleșii au stabilit că este cazul să promoveze un proiect de hotărâre pentru regândirea Regulamentului de vânzare a locuințelor ANL, precum și contractul-cadru de vânzare-cumpărare a acestora. Prin acest proiect se speră încurajarea încheierii contractelor de vânzare-cumpărare.