Mascații au intervenit la morgă!

Medicii și asistentele de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița au solicitat în urmă cu câteva ore intervenția poliției, după ce un  grup format din șapte-opt persoane au declanșat un real spectacol la morgă.

Nemulțumirea romilor a plecat de la faptul că, vineri, o femeie gravidă a murit după ce s-a internat în spital. Femeia se afla la a noua sau a zecea sarcină, după aproximarea specialiștilor. Aceasta s-a internat în spital ca să dea naștere unui alt copil, însă fătul era deja mort. Managerul Spitalului Județean, Dumitru Secășan, explică faptul că organismul unei femei cu atâtea nașteri este din start deja foarte slăbit, iar gravida trebuie să primească îngrijiri medicale speciale.

„A fost o pacientă vineri, care a venit cu făt mort intrauterin, așa că i s-a declanșat nașterea la ora 15.00. S-a internat în jurul 12,30-13.00. În jurul orei 18.00 a prezentat hemoragie uterină, s-a mobilizat o echipă formată din medicul curant, s-au făcut transfuzii de sânge, dar nu a mai putut fi salvată. Are 9 sau 10 nașteri anterioare. Femeia s-a neglijat. La o sarcină multipară femeia trebuie supravegheată, pentru că organismul este foarte slăbit și orice apare declanșează mecanisme fizo-patologice care nu mai pot fi controlate. În momentul când se prezintă cu un făt mort, acesta nu moare de o zi, de două. Erau înainte cu mult timp așa-zisele numite gravide cu risc, care erau supravegheate des și erau internate cu cel puțin două săptămâni înainte de data nașterii”, explică Dumitru Secășan, directorul Spitalului Județean de Urgență.

Acesta a subliniat faptul că din punctul său de vedere nu poate fi o greșeală a medicilor, pentru că a fost mobilizată o întreagă echipă, care să o îngrijească pe femeie, iar din punct de vedere medical s-au respectat toţi pașii. Cu toate acestea, se va declanșa procedura legală, aceea a unei anchete interne.

În ce privește scandalul ce s-a declanșat astăzi, managerul a adăugat că familia femeii a fost extrem de agitată, iar personalul medical a fost nevoit să sune la numărul unic de urgență 112.