Mobilier de peste 100.000 de lei și cadre didactice calificate pentru clasele pregătitoare!

Imediat după implementarea claselor zero, ce apoi au fost denumite clase pregătitoare, haosul a pus stăpânire pe școlile din țară și pe întregul sistem de învățământ. Dacă anul trecut nu erau bănci, profesori și nici elevi suficienți, anul acesta clasa pregătitoare nu mai surprinde pe nimeni.

A fost nevoie doar de un an în dezorganizare, astfel încât lucrurile să se așeze în ceea ce privește clasele pregătitoare din județ. Anul trecut școlar, primul în care a apărut această nouă clasă, a declanșat nebunia, însă anul acesta, de la profesori calificați la mobilier adecvat, totul este pus la punct. „Anul trecut am întâmpinat dificultăți cu pregătirea clasei, însă anul acesta s-au alocat bani și toate clasele vor avea mobilier specific. Astfel, din bugetul de stat am primit suma de 127.000 lei, toate unitățile școlare încheind contracte de achiziționare a mobilierului”, a precizat Ion Moatăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

În momentul de față, toate cadrele didactice care predau la clasa pregătitoare au urmat cursul de formare. Tocmai pentru că oamenii au considerat utilă această clasă, numărul elevilor a crescut. „Copiii înscriși sunt peste cei de anul trecut. Așadar, vor fi 182 clase pregătitoare pentru care s-au calificat 207 cadre didactice”, a mai adăugat inspectorul școlar Ion Moatăr. Numărul elevilor înscriși la clasa pregătitoare trece de 1.800 în județ.