VIDEO: Adrian Buleu: “Risc foarte mulți ani pentru o faptă pe care nu am comis-o!”

Cu toate că cele mai multe piste duc spre incriminarea suspectului Adrian Buleu, acesta se apără cu tărie în continuare. Prezentat pentru prima dată în fața instanței cărășene, inculpatul nu a avut nicio reținere în a-și apăra dreptul la imagine, susținându-și nevinovăția.

Încă de la începutul ședinței, deranjat că întregul proces s-a tranformat într-un spectacol mediatizat la maximum, Adrian Buleu a cerut instanței să îi fie respectat dreptul la imagine. În momentul în care a fost fotografiat de către jurnaliști, avizați deja să fotografieze anumite cadre, inculpatul a cerut ca acele poze cu el să nu fie publicate. Fiind prezentat în mass-media arădeană drept ,,cel mai mare criminal din istoria României”, după cum însuși Adrian Buleu a mărturisit, imaginea inculpatului este deja suficient de șifonată. Cu toate acestea, instanța i-a aprobat acestuia cererea și jurnaliștii nu au avut voie să îl imortalizeze pe inculpat în boxa tribunalului.

Declarațiile contradictorii ale celor doi martori audiați au generat o spaimă vizibilă pe chipul lui Adrian Buleu. După ce primul martor, Marian Ionuț Obreja, și-a schimbat radical prima declarative, care îl incrimina categoric, cu una mult mai săracă în detalii, instanța a decis ca acesta să fie acuzat de mărturie mincinoasă. Acest lucru constituie încă o bilă neagră în dosarul care atârnă deja destul de greu pe umerii lui Adrian Buleu. Suspiciunile referitoare la mărturiile lui Obreja i-au făcut atât pe procurori, cât și pe avocați să îi adreseze nenumărate întrebări.

Momentul în care cel de-al doilea martor, Ionut Pena, a mărturisit, cu greu, detalii care au atins multe puncte incriminatorii din dosar, a înclinat categoric balanța în defavoarea lui Buleu. Inculpatul a ascultat atent mărturiile celor doi, precum și întrebările venite din partea instanței, iar la final și-a susținut nevinovăția. Adrian Buleu și-a pregătit mai multe întrebări pentru cel de-al doilea martor audiat, cu scopul de a-i dezarma mărturiile. Astfel, în momentul în care Pena a susținut că în decursul zilei de 1 mai Adrian Buleu i-ar fi cerut să ducă mașina victimei undeva în cartierul Micalaca din Arad, inculpatul a sărit cu întrebări și afirmații disperate. Acesta a insistat că angajatul său, Pena, îi conducea frecvent mașina, chiar dacă nu avea permis, spre același cartier, în scop de serviciu.

Încercările lui Buleu de a se apăra în fața faptului că deținea, fără un motiv concret, cheia de la mașina victimei și a încercat să-l facă pe Pena să conducă autoturismul în alt cartier, l-au indignat până și pe președintele ședinței. Instanța i-a cerut inculpatului să adreseze întrebări coerente și veridice, fără a face afirmații sau acuzații nefondate doar pentru a-și demonstra nevinovăția.

YouTube video

Foto: www.arq.ro