VIDEO/ABERANT. Locuitorii dintr-o comună cărășeană sunt îngropați de vii în asfalt!

Vor să facă lucruri bune, dar nepăsarea autorităților le creează numai probleme locuitorilor! CNI a vrut să asfalteze o șosea, dar, din cauza proiectării greșite, oamenii nu mai au acces la imobile.

Mai mulți cetățeni din satul Bogodinț, comuna Sasca-Montană, reclamă faptul că în urma lucrărilor de asfaltare din satul lor, în loc să le fie îmbunătățit accesul la șosea, pe anumite porțiuni, intrarea în curtea caselor a devenit imposibilă.

Situația este aberantă în satul Bogodinț, comuna Sasca-Montană unde, în urma lucrărilor de asfaltare ce s-au executat  zilele acestea, mai mulți cetățeni s-au arătat indignați de faptul că nivelul drumului a fost ridicat cu aproape un metru față de curțile caselor, iar în unele zone  canalele pentru preluarea apelor pluviale sunt inexistente.

YouTube video

În acest context, proprietarii imobilelor respective sunt nevoiți să facă modificări semnificative pentru a putea să-și amenajeze accesul în curți, iar acolo unde apele pluviale nu au pe unde să curgă, proprietarii se tem că apa le va inunda gospodăria. Autoritățile locale nu par a fi afectate de disfuncționalitățile create. Ba, mai mult, vineri dimineață, viceprimarul comunei, Borcean Gheorghe, a apostrofat un cetățean care își exprima punctul de vedere vizavi de lucrări. „Tu să taci, ce te bagi tu?!”, a tunat viceprimarul, vizibil iritat de prezența reporterilor Express de Banat în satul lui.

1000x200 dacus 02

Nici reprezentantul constructorului din Caransebeș nu părea interesat de faptul că oamenii nu mai au acces în curți, șefa de șantier afirmând că ea respectă un proiect, iar dacă așa a fost întocmit, așa îl execută. Întrebată de reporterii Express de Banat dacă în proiect era prevăzut să-i îngroape casa unui locuitor din Bogodinț până la jumătate, senină, șefa de șantier a replicat: „Dacă așa era în proiect, așa făceam!”. Oamenii reclamă și faptul că primarul comunei, Ion Poplicean, este foarte acid cu cei care îndrăznesc să-l chestioneze vizavi de problemele satului. Cu reporterii însă a fost amabil.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157664609845284″]

„Lucrarea nu aparține Primăriei Sasca Montană, ci este făcută printr-un program național al CNI. Cunosc faptul că o parte dintre oameni sunt nemulțumiți, am constatat și noi neregulile reclamate, iar prin urmare am luat legătura cu constructorul și proiectantul să remedieze greșelile din teren”, a afirmat Ion Poplicean, primarul comunei Sasca Montană.

Lucrarea s-a derulat în două etape: pietruirea drumului și investiții în preluarea apelor pluviale și asfaltarea carosabilului, prin turnarea de mixtură asfaltică. Firma constructoare și valoarea lucrărilor rămân secrete pentru toată lumea, deoarece nimeni nu a putut să ofere informații legate de acest subiect. Mai mult, nici pe site-ul Companiei Naționale de Investiții, beneficiarul lucrărilor, nu sunt disponibile aceste date.

publicitate si promovare online banner maxagro